KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Rukometaši i rukometašice Radničkog krenuli sa pripremama

Obe selekcije Rukometnog kluba Radnički u ponedeljak su započele pripreme za novu sezonu u koju ulaze sa najvišim mogućim ambicijama. Osnovni cilj je da se napravi iskorak u odnosu na prethodnu, rezultatski ne preteranu uspešnu sezonu, i da se uporedo afirmiše što je moguće veći broj mladih igrača i igračica.

Zanimljivo je da obe selekcije u novu sezonu ulaze sa novim trenerima. Strateg ženske ekipe Radničkog Dragan Študer saopštio je upoznao je prisutne igračice sa planom i programom priprema i poželeo im uspešnu sezonu uz što manje pehova, a što više pobeda.

Obavili smo prozivku i održali prvi trening u novom sastavu. Posle neophodnih testiranja nastavićemo rad dva puta dnevno. Prepodnevne treninge ćemo iskoristiti za punjenje baterija u teretani i na stadionu „Čika Dača“ pod komandom kondicionog trenera Pejčinovića. Popodnevni treninzi su rezervisani za rad sa loptom u hali „Jezero“. Ugovorene su i kontrolne utakmice, u kojima ćemo u praksi proveriti sve ono što radimo na treninzima. Uveren sam da ćemo početak prvenstvene trke, koji planiran za 16. septembar, dočekati u optimalnoj formi – izjavio je Študer.

Rezultatski uspešnoj sezoni nada se i Študerov kolega na klupi muškog tima Zlatko Petronijević. Iskusni strateg najavljuje borbu za vrh tabele i priželjkuje plasman u plej-of.

Okupili smo se orni i spremni za izazove koje nam predstoje u novoj takmičarskoj sezoni. Kompletan pripremni deo odradićemo u Kragujevcu, gde imamo sve uslove za nesmetan rad. Planiramo i odigravanje nekoliko pripremnih utakmice kako bi se ekipa što bolje uigrala, a mi iz stručnog štaba stekli neku jasniju sliku o njenim mogućnostima. Smatram da ćemo spremno dočekati početak prvenstva, gde će nam cilj biti plasman u gornji deo tabele i učešće u plej-ofu – izneo je svoja očekivanja trener rukometaša Radničkog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!