KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Revija talenata u Sportskom centru Radivoj Korać

Poslednje gostovanje u Prvoj ženskoj ligi Srbije ove sezone košarkašice Radničkog imaće u hali Sportskog centra „Radivoj Korać“ u Beogradu, gde će u subotu od 13 časova odmeriti snage sa višestrukim šampionom Srbije i nekadašnjim osvajačem Regionalne lige, ekipom Radivoja Koraća. Kragujevčanke na ovo gostovanje odlaze maksimalno rasterećene, sa potajnom željom da se revaširaju svom rivalu za poraz u prvom delu sezone (65:73).

Foto: SPD Radnički

Dva kola pre kraja takmičenja u Prvoj ligi Srbije za košarkašice nema većih nedoumica. Izvesno je da će u završnoj borbi za titulu, pored branioca trofeja Crvene zvezde, učestvovati još i beogradski Art basket, novosadska Vojvodina 021 i ekipa Kraljeva, a da se u niži rang takmičenja sele niški Student i zrenjaninski Proleter 023.

Košarkašice Radničkog su, uprkos brojnim pehovima koji su ih pratili tokom čitavog prvenstva, uspele da u značajno podmlađenom sastavu sačuvaju mesto u eliti, čime su ispunile glavni takmičarski cilj u ovoj sezoni. Imala je ekipa trenera Nenada Milovanovića brojne uspone i padove tokom sezone, što je u neku ruku i normalno s obzirom na manjak iskustva, ali je isto tako primetan veliki pomak kada je reč o stepenu agresivnosti i borbenosti kragujevačkog tima. Upravo su ta ogromna energija i poletnost koju su sa sobom donele mlade igračice možda i najveći benefiti sezone na izmaku i dobra polazna osnova za postavljanje nekih viših takmičarskih ciljeva u bližoj budućnosti.

Putem kojim je Radnički krenuo ove sezone, već odavno se kreće klub koji sa ponosom nosi ime jednog od najboljih jugoslovenih i evropskih košarkaša svih vremena. Poput Radničkog, koji je nakon obezbeđenog opstanka u ligi dao „zeleno svetlo“ za odlazak kapitenu Milici Inđić, tako su i u redovima Radivoja Koraća odlučili da se zahvale na saradnji nekolicini iskusnijih igračica i da se u samom finišu sezone oslone isključivo na mlađe snage. Osim veteranke Jelene Maksimović-Jevđenijević i doskorašnje košarkašice beogradske Crvene zvezde Tamare Čubre, trenutno u ekipi Radivoja Koraća nema igračice starije od 20 godina.

Sigurno da se među igračicama koje će sutra istrčati na parket Sportske hale „Radivoj Korać“ nalaze i buduće naslednice Jelene Bruks, Sonje Vasić, Ane Dabović, Aleksandre Crvendakić i ostalih naših sadašnjih i bivših reprezentativki, koje su svoje ime utkale u najveće uspehe našeg nacionalnog tima u poslednjih deset godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.