KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radnički silan na startu: Nemoćni Tamiš osetio snagu Mijovićeve čete

Nisu košarkaši Radničkog mogli zamisliti bolji povratnički debi u Košarkaškoj ligi Srbije. Izabranici Stevana Mijovića su pred više od 700 ljudi u dvorani „Jezero“ prosto demolirali pančevački Tamiš u utakmici 1. kola – 99:76 (29:13, 29:14, 18:24, 23:23).

Silno motivisani Kragujevčani su od samog starta jasno dali do znanja Pančevcima da nemaju čemu da se nadaju u „Jezeru“. Predvođeni kapitenom Markom Đerasimovićem, kome je savršeno tercirao Milić Blagojević, Šumadinci su već u 7. minutu stekli dvocifren kapital (18:8), koji su do isteka uvodne deonice uspeli da uvećaju na osetnih „plus 16“ (29:13).

Uprkos ubedljivom vođstvu, Mijovićevi učenici nisu spuštali nogu sa gasa ni u narednoj deonici, već su, štaviše, uspeli da dupliraju stečeni kapital iz uvodnog perioda igre, pa su na veliki odmor otišli sa čak 31 poenom „viška“ (58:27).

Tek su u trećoj četvrtini Kragujevčani malo usporili tempo i dozvolili gostima da makar delimično ublaže ogroman zaostatak. Izostanak rezultatske neizvesnosti omogućio je treneru Mijoviću da u samoj završnici utakmice pruži priliku najmlađim igračima u svom rosteru, koji su svojom energijom i požrtvovanošću izmamili aplauze prisutne publike.

Radnički su do prve pobede u sezoni predvodili Đuro Dautović sa 17, odnosno Marko Đerasimović, Aleksa Čabrilo i Milić Blagojević sa po 15 postignutih poena. Na listi dvocifrenih našli su se još i Uroš Nikolić sa 11 i Amerikanac Trej Kroft sa 10 postignutih poena.

Kod gostiju iz Pančeva odskočili su Omar Pajić sa 17 i Marko Mihailović sa 12 postignutih poena.

Narednog vikenda košarkaše Radničkog očekuje gostovanje ekipi Novog Pazara.

Foto: Marko Lazarević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!