Radnički gostuje u Finskoj (sreda,18h)

U okviru sedmog kola Evrokupa, košarkaši Radničkog gostuju finskoj ekipi Bizonsa i u slučaju eventualne pobede mogu biti i sigurni učesnici druge faze ovog takmičenja.Bila bi to satisfakcija za sve u klubu posle pozitivnog skora 4-2 u Evropi i trenutno nepovoljnije pozicije u ABA ligi.

Sili partizanPrvi susret srpskog i finskog predstavnika imao je istorijski značaj za Šumadince. U drugom kolu Evrokupa odigrali su prvu utakmicu ovog takmičenja na svom terenu i slavili.

Utiske o rivalu iznosi kapiten Radničkog Stefan Birčević koji zbog letošnje povrede nije igrao protiv njih, ali je bio podrška saigračima kraj terena.

Sada će izvesti ekipu na teren ledene dvorane Helsinki u Loimi, gradu sa 17 hiljada stanovnika koji žive na jugu Finske.

Birčević: Nisam pratio finsku košarku, pa tako ni Bizonse, do Evropskog prvenstva u Sloveniji. Tamo su se jako dobro pokazali, baš kao i naš rival kada je gostovao. Imaju četvoricu Amerikanaca koji su sasvim dobri igrači, okosnica su tima. Dobra je to ekipa u celini. Naša je grupa poprilično ujednačena. Sem Bešiktaša koji se izdvaja kao lider, ostale ekipe su približnog kvaliteta. Sa Bizonsima smo u Jezeru odgrali na veliki broj poena i poseda. Pošto njima odgovara ta brža košarka, moraćemo da kontrolišemo tok svake akcije, rano završavanje napada. Ne ističu se preterano u organizaciji igre, ali su opasni u prvih desetak sekundi napada. Po nekim računicama, već ta eventualna pobeda nad Bizonsima obezbedila bi nam dalje učešće u Evrokupu, a bilo bi zapečaćeno još jednim trijumfom. Daćemo sve od sebe da to postignemo već u sedmom kolu u Finskoj.

Upravo je rasterećenje u unutrašnjoj liniji ono što svi očekuju povratkom Birčevića na parket. Tada će Jaru i Lešić, pre svih, imati više minuta za nužni predah. Kapiten Radničkog potvrđuje da kao „zapeta puška“ čeka odluku trenera.

Birčević: Treniram intenzivno desetak dana, mislim da solidno pariram saigračima i da sam spreman za duele sa suparnicima. Očekujem brz povratak u ciklus igranja, zrelo je za moje prve minute, verovatno već protiv Bizonska, ako trener tako odluči.

Posle šest kola u Evrokupu Radnički se izdvojio kao drugoplasiran (4-2), dok su Bizonsi poslednji na tabeli (2-4). Kragujevčani su ekipa koja je postigla najviše poena – 516, prosečno 86 po utakmici.

Izvor: KKRadnicki.rs

Foto: Duško Đorđević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *