KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radnički angažovao reprezentativku Filipina

Filipinka Žak Danijel Animam nova je igračica kragujevačkog Radničkog, koji je angažovanjem 195 cm visoke košarkašice popunio zjapeću prazninu u reketu.

Foto: fiba.basketball

Sa nepune 23 godine Animam je glavna zvezda filipinskog nacionalnog tima, sa kojim je osvajala zlatne medalje na SEABA šampionatu 2016. godine i Južnoazijskim igrama 2019. godine.

Dolazak u Evropu i potpisivanje profesionalnog ugovora sa kragujevačkim klubom predstavlja ogroman iskorak u karijeri mlade Filipinke, s obzirom da je postala prva filipinska košarkašica koja je dobila priliku da zaigra u nekoj od evropskih liga.

– Drago mi je da su ljudi iz uprave dali sve od sebe i uspeli da dovedu Animam kod nas, budući da je imala još nekoliko ponuda na stolu. Čuo sam mnogo lepih stvari o njoj, gledao nekoliko utakmica i nadam se da će već na treningu u ponedeljak demonstrirati sve svoje igračke kvalitete. Inače, Animam je izuzetno komunikativna i dobra devojka u šta sam se uverio po njenom dolasku u Kragujevac, tako da će se sigurno veoma brzo uklopiti u postojeću selekciju – istakao je trener Radničkog Nenad Milovanović.

Dolaskom filipinske reprezentativke Radnički je najverovatnije kompletirao tim za novu sezonu u Prvoj ženskoj ligi Srbije, koja startuje početkom oktobra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *