KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Prijem za državnog prvaka u boksu u zgradi Gradske uprave

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović organizovali su danas u svečanom salonu Gradske uprave prijem za Slobodana Jovanovića, državnog prvaka u boksu, i njegovog trenera Vojislava Lukača.

Foto: kragujevac.rs

Jovanović je na nedavno održanom pojedinačnom prvenstvu Srbije u boksu osvojio titulu državnog pravaka u kruzer kategoriji za boksere do 86 kilograma. U finalu je mladi kragujevački bokser, koji nastupa za Bokserski klub Lukač, bio uspešniji od Alekse Markovića iz beogradskog Partizana sa 5:0.

– Kragujevac je ove godine napravio neverovatne uspehe u sportu. Sa svim sportistima, sportistkinjama i ekipama sam se sastao i razgovarao i svi ti uspesi me pomalo i plaše, jer su podigli lestvicu očekivanja Kragujevčana i kvalitet samog sporta u gradu, koji ćemo pokušati da održimo na najvišem nivou. Slobodan je dostojanstveno prezentovao svoj klub i grad, što potvrđuje i osvojena zlatna medalja. Posle državne titule očekujemo novi njegov uspeh na Svetskom prvenstvu – poručio je gradonačelnik Dašić čestitajući Jovanoviću na velikom uspehu.

Sam Jovanović ističe da su pripreme za ovo prvenstvo bile duge i naporne, ali da se sav uloženi trud na kraju isplatio.

Takmičenje je bilo dobro organizovano, ali je svaki meč bio veoma naporan. Mislim da sam zasluženo osvojio zlato i izuzetno sam ponosan što ću imati priliku da predstavljam svoj grad i svoju državu na predstojećem Svetskom prvesntvu, koje će se održati početkom novembra u beogradskoj „Štark areni“. Nadam se da ćemo uz podršku Grada dobiti malo bolje uslove za održavanje treninga, a onda će i rezultati doći – izjavio je mladi bokser.

Trener Vojislav Lukačević otkriva da je Slobodan od malih nogu pokazivao ogroman talenat za plemenitu veštinu, ali da je sa njim bilo neophodno raditi na kondiciji i usavršavanju tehnike i brzine.

Prepoznao sam njegove kvalitete i nisam ni sumnjao da će osvojiti medalju, koja je veoma značajna, kako za Bokserski klub Lukač, tako i za grad Kragujevac, ali pre svega za Slobodanovu dalju karijeru. Za ovo prvenstvo smo se dobro pripremali, ali vrhunski sport ne može bez finansijske podrške – dodaje Lukačević, uz napomenu da je boks u Kragujevcu neophodno podići na još viši nivo, a to se pre svega odnosi na Bokserski klub Radnički, kao veliku sportsku instituciju koja je iznedrila neka od najvećih imena srpskog i jugoslovenskog boksa.

Član Gradskog veća za sport Predrag Stevović složio se da su svi borilački sportovi, uključujući boks, bili prilično skrajnuti u prethodnom periodu, ali da lokalna samouprava pomno prati rezultate kragujevačkih sportista u ovim disciplinama i da će nastojati da poboljša uslove za obavljanje trenažnih i takmičarskih aktivnosti.

– Svakim susretom sa kragujevačkim sportistima želimo da pokažemo da smo tu za njih i da im pokažemo koliko cenimo njihov trud  i znoj za sve ostvarene rezultate. U narednom peridu trudićemo se da podignemo godišnje finansije za borilačke sportove, a imamo u planu i novu borilačku salu, za šta imamo i podršku države. Svesni smo da je sportska infrastruktura ključ i osnov za velike rezultate i na tome moramo posvećeno da radimo – apostrofirao je Stevović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!