KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Preminuo Slavko Sorgić, legenda kragujevačkog boksa

U Kragujevcu je večeras, u svojoj 93. godini života, preminuo Slavko Sorgić-Cobri, legendarni bokserski as i jedan od najvećih kragujevačkih sportista svih vremena.

Sorgić je dva puta osvajao titulu prvaka Jugoslavije, dok je prvak Srbije bio u četiri navrata. Uspešno je reprezentovao tadašnju veliku Jugoslaviju na brojnim međunarodnim takmičenjima, a nakon završetka aktivne bokserske karijere, posvetio se trenerskom pozivu.

Bio je dugogodišnji trener u Bokserskom klubu Radnički, u periodu kada je kragujevački klub proživljavao svoje zlatne trenutke. Ostaće upamćeno da je predvodio reprezentaciju Jugoslavije koja je na Svetskom prvenstvu 1978. godine u Beogradu osvojila sedam medalja, što je najznačajniji rezultat našeg boksa na ekipnim takmičenjima.

Takođe, bio je trener i sekundant brojnim bokserskim asovima na evropskim i svetskim takmičenjima, poput Miodraga Perunovića, Dragomira Vujkovića, Mirka Puzovića, Milivoja Labudovića i mnogih drugih.

Dobitnik je dve zlatne medalje za vrhunske rezultate u sportu SOFKJ i zaslužni građanin Grada Kragujevca. Za svoje izuzetne doprinose u boksu dobio je i nacionalnu penziju.

Pored boksa, Sorgić se jedno vreme bavio fudbalom i atletikom, a njegova velika ljubav bila je i književnost. Pisao je uglavnom poeziju, ali i prozna dela, kao što je „Prolazak kroz pakao”, autobiografsko delo koje govori o njegovim robijaškim danima na Golom otoku.

Mesto i vreme sahrane Slavka Sorgića-Cobrija biće naknadno objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!