KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Muta Nikolić:Navikao sam da krećem od nule!

Trener kragujevačkog Radničkog, Miroslav Nikolić kaže da je navikao na situaciju da svake godine mora da pravi novi tim, ali i da njegovi ciljevi idalje ostaju najviši. Izgleda da mi je sudbina da stvaram igrače za velike klubove, kaže Nikolić.

nikolicRadnički je sezonu završio sa orelom najprijatnijeg iznenađenja, a u narednoj sezoni Kragujevčani žele da naprave i korak više. Odlaci Milosavljevića i Aleksića su sasvim normalna stvar po mišnjenju tvorca šumadijskog čuda, Miroslava Nikolića.

“To su stvari koje ne možemo da sprečimo, jer je sasvim normalno da momci idu tamo gde im s nude bolji uslovi. Na nama je da napravim novi tim koji treba da održi ovaj nivo rezultata. Navikao sam na situaciju da svake sezone stvarama tim i verujem da ćemo uspeti da skocmamo mladu ekipu sa velikim potencijalom”, kaže Nikolić.

Godinama unazad Nikolić je trener uz koga satsavaju mladi igrači koji postaju nosioci igre u velikim klubovima.

“Izgleda da mi je sudbina da stvaram igrače za velike klubove. Radio sam svojevremeno sa Tepićem, Stefanom Markovićem, momcima u reprezentaciji, a protekle sezone Dragan Milosavljević je ukazanu šansu iskoristio na pravi način. Suština je u tome da mlade izabciš na veliku scenu, a staro je pravilo da posle toga velike ribe gutaju male“, objašnjava Mirosalv Nikolić.

Izvor: www.sportske.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *