KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Mladi reprezentativac Srbije zadužio dres nekadašnjeg prvaka države

Nakon Veljka Bohareva, još jedan mladi igrač ekipe VGSK-a iz Velikog Gradišta pojačao je redove Radničkog. Radi se o Bogdanu Stanojeviću, 21-godišnjem dizaču, koji u srce Šumadije stiže sa statusom mladog reprezentativca Srbije.

Foto: SPD Radnički

Stanojević je pre dolaska u Radnički sedam sezona nosio dres ekipe iz Velikog Gradišta, u kojoj je i načinio svoje prve odbojkaške korake. Prelazak u redove nekadašnjeg šampiona države predstavlja značajan iskorak u karijeri perspektivnog organizatora igre, koji se nalazi na spisku selektora mlade seniorske reprezentacije Srbije (igrači do 22 godine starosti) Igora Žakića za predstojeće Evropsko prvenstvo u poljskom Taranovu (12-17. jul).

Nakon sedam izvanrednih sezona u matičnom klubu VGSK-a iz Velikog Gradišta, dolazim u jedan izuzetno organizovan klub sa velikom tradicijom kao što je Radnički. Verujem da će saradnja biti uspešna i da ćemo ispuniti zacrtane takmičarske ciljeve u predstojećoj sezoni – izjavio je na svom zvaničnom predstavljanju mladi organizator igre, koji je stavio paraf na četvorogodišnju saradnju sa kragujevačkim klubom.

Povratkom Nikole Petrovića i angažovanjem mladog Stanojevića Radnički je kompletirao vrlo delikatnu poziciju dizača, koja je nekih prethodnih sezona bila „rak-rana“ ekipe iz srca Šumadije.

Bogdan Stanojević je mlad i veoma perspektivan igrač koji se u potpunosti uklapa u našu ideju formiranja mlade i talentovane ekipe za predstojeću sezonu. Dokaz njegovog kvaliteta je i angažman u mladoj seniorskoj reprezentaciji Srbije, tako da smo, po mom mišljenju, dobili pravo pojačanje i igrača na koga možemo da računamo na duže staze – konstatuje Vladimir Jekić, sportski direktor Kragujevčana.

Podsetimo, pre Stanojevića u srce Šumadije pristigli su srednji bloker Veljko Boharev, primač servisa Andrej Ristić, kao i povratnici Nikola Petrović i Aleksandar Blagojević, dok je iskusnog Željka Bulatovića na mestu trenera nasledio njegov mladi pomoćnik Aleksa Brđović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.