Kragujevčani na krovu Evrope

Odbojkaška reprezentacija Srbije okitila se titulom evropskog prvaka, pošto je u današnjem finalu Evropskog prvenstva pobedila selekciju Slovenije sa 3:1 (19:25, 25:16, 25:18, 25:20). U ostvarenju ovog veličanstvenog uspeha sudelovali su i Kragujevčani, primač servisa Lazar Ćirović i kondicioni trener Radivoje Radaković.

Lazar Ćirović i Radivoje Radaković
(Foto: OSS)

Naša reprezentacija se najpre „prošetala“ grupnom fazom takmičenja, u kojoj je izgubila samo jedan set. Padali su redom Nemačka (3:0), Slovačka (3:0), Španija (3:1), Belgija (3:0) i Austrija (3:0).

U osmini finala „plava četa“ lako je izašla na kraj sa Češkom (3:0), da bi u četvrtfinalu naletela na odličnu selekciju Ukrajine, koja je i pored žestokog otpora potučena u taj-brejku (3:2).

Identičan epilog imao je i polufinalni meč sa jednim od domaćina prvenstva i braniocem evropske krune, selekcijom Francuske. Naši momci su u petom setu održali mali čas odbojke Francuzima i rezervisali kartu za finale, gde su, kao što smo napomenuli, bili bolji od Slovenije sa 3:1.

Nekadašnji odbojkaš Radničkog i naš Kragujevčanin Lazar Ćirović, koji trenutno sa velikim uspehom nastupa za ekipu Kione iz Padove u italijanskoj Seriji A, nije imao preveliku minutažu na ovom prvenstvu, ali je bez obzira na to pružio značajan doprinos izgradnji timskog duha koji je našu reprezentaciju i popeo na krov Evrope.

Isto tako, Radivoje Radaković, vrhunski stručnjak, inače magistar nauka u fizičkoj kulturi, pored toga što je obavio sjajan posao kada je u pitanju kondiciona priprema naših odbojkaša, imao je i značajnu ulogu prilikom motivisanja igrača pred svaku utakmicu.

Na kraju, red je pomenuti i čoveka koji nije rodom iz Kragujevca, ali je ostavio veliki trag u kragujevačkoj odbojci, pošto je Odbojkaški klub Radnički predvodio do dve titule prvaka države, što je najveći uspeh u istoriji kragujevačkog kluba. U pitanju je selektor našeg nacionalnog tima Slobodan Kovač, koji je u Radničkom okončao svoju igračku, a započeo trenersku karijeru.

Slobodan Kovač
(Foto: OSS)

Sve čestitke Lazaru, Radivoju i Bobi Kovaču, kao i svim ostalim reprezentativcima, ljudima iz stručnog štaba i Odbojkaškog saveza Srbije na ovom velikom uspehu.

BRAVO ŠAMPIONI!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *