KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevački kuglaši „isprašili“ Jedinstvo

Kuglaši Kragujevca savladali su Jedinstvo iz Novog Bečeja sa ubedljivih 7:1 u utakmici 14. kola Super lige Srbije. Kragujevčani su ovom pobedom okončali loš rezultatski niz i sačuvali izglede u borbi za opstanak u superligaškom društvu.

Igračke poene kragujevačkom timu doneli su Veselin Živković, Dragan Matejić, Nikola Laketić, Marko Marinković i Miloš Simijonović, dok je jedini bod ekipi iz Stare Pazove obezbedo Ervin Komaromi, koji je bio uspešniji od Dragoslava Vuksanovića.

Kragujevčani su prednjačili i u broju oborenih čunjeva – 3 469 : 3 377, što im je omogućilo dva dodatna poena.

Epitet igrača utakmice zaradio je Miloš Simijonović sa 616 oborenih čunjeva, a ovaj rezultat osigurao mu je mesto i u idealnoj šestorki kola. U ekipi iz Stare Pazove najbolji učinak imao je Robert Ernješi sa 582 oborena čunja.

I nakon ove prilično ubedljive pobede, kuglaši Kragujevca ostali su u „opasnoj zoni“ sa šest osvojenih bodova, jednim manje u odnosu na beogradsku Crvenu zvezdu, koja se nalazi tik iznad linije ispadanja.

Kragujevački kuglaši će narednog vikenda imati još jednu lepu priliku za osvajanje novih bodova, s obzirom da im u goste dolazi poslednjeplasirana Tehnohemija, koja je sa samo dva osvojena boda glavni kandidat za ispadanje iz lige.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!