KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Simijonovićevih fantastičnih 713 oborenih čunjeva za novi rekord kragujevačke kuglane

Kuglaši Kragujevca poraženi su na svojim stazama od višestrukog šampiona države Beograda u utakmici pretposlednjeg, 17. kola Super lige Srbije – 2:6. Utakmicu je obeležio reprezentativac Miloš Simijonović, koji je sa neverovatnih 713 oborenih čunjeva postavio novi rekord kragujevačke kuglane.

Nakon prvog bloka, u kome su nastupila čak trojica reprezentativaca, od toga dvojica iz redova Beograda (Aleksandar Milinković i Bojan Kličarić) i jedan iz ekipe Kragujevca (Miloš Simijonović), Kragujevčani su imali sedam čunjeva prednosti, ponajviše zahvaljujući fantastičnom rezultatu Miloša Simijonovića, koji je sa neverovatnih 713 oborenih čunjeva nadmašio pet godina star rekord kragujevačke kuglane u vlasništvu jednog od najboljih kuglaša sveta svih vremena Vilmoša Zavarka (684 čunja).

Nažalost, Beograđani su bili znatno uspešniji u drugom bloku, tako da su na kraju utakmice imali preko 100 oborenih čunjeva više u odnosu na Kragujevčane – 3 632 : 3 513. U igračkim poenima bilo je 4:2 za goste, koji su slavili ukupnim rezultatom 6:2.

Uz pomenutog Simijonovića, u kragujevačkom timu istakao se i Dragoslav Vuksanović sa 600 oborenih čunjeva, dok je najbolji rezultat u ekipi Beograda ostvario Bojan Kličarić sa 644 srušenih „drvaca“.

Kuglaše Kragujevca u poslednjem kolu očekuje gostovanje direktnom konkurentu u borbi za opstanak u ligi, ekipi beogradske Crvene zvezde, koja trenutno Kragujevčanima beži dva boda. Od ishoda ovog meča zavisi da li će Kragujevac u narednoj sezoni imati predstavnika u najvišem rangu takmičenja.

KRAGUJEVAČKI TANDEM NAJUSPEŠNIJI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

U senci pretposlednjeg superligaškog kola proteklo je državno prvenstvo u disciplini tandem, na kome su kuglaši Kragujevca Dragoslav Vuksanović i Miloš Simijonović osvojili zlatnu medalju. Vuksanović i Simijonović su trenutno i vicešampioni finala Srbije i Vojvodine, a sam Vuksanović je sa sedam osvojenih medalja najuspešniji srpski takmičar u ovoj parovnoj disciplini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!