KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Košarkaši – sportski junaci Kragujevca

Košarkaši Radničkog dobrim igrama u nedavno završenoj sezoni stekli su epitet sportskih junaka Kragujevca. Oni su najpre u takmičenju NLB lige ostavili mnogo bolji utisak nego što to pokazuje deset mesto na tabeli, do koga su došli usled 12 pobeda i 14 poraza. Postojale su šanse i za znatnom većim ostvarenjima koja bi mogla da uslede već u narednoj sezoni.

Svakako oktrovenje sezone na Jadranu bio je Amerikanac Majkl Li koji je noseći dres Radničkog bio najbolji strelac lige sa prosekom od 19,6 poena, dok je treće mesto zauzeo na sveukupnoj listi u izboru za najkorisnijeg košarkaša, a bio je i šesti skakač regionalnog takmičenja. Li je uz pomoć ostalih saigrača doprineo da Radnički napravi prvi korak u nastavku igranja u ovom izuzetno atraktivnom nadmetanju, ostatak je obezbeđen kroz nastup u domaćoj Superligi, osvajanjem trećeg mesta.

Na listi najkorisnijih igrača, Marko Čakarević je zauzeo drugo, a Majkl Li četvto mesto, Amerikanac je i drugi strelac nacionalnog takmičenja, dok je Čakarević u idealnoj petorci Superlige. Ako je suditi na osnovu nezvaničnih najava, ova dvojica košarkaša su najintersantniji za mnoge klubove iz finasijski znatno moćnijih sredina, tako da će u upravi Radničkog imati dosta glavobolja da sačuvaju u svom sastavu najistaknutije igrače.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *