KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

KK Radnički saopštenjem odagnao brige navijača: Izmirili smo dugovanja, igraćemo KLS

Vest koja se tokom jučerašnjeg dana pojavila u medijima da Košarkaški klub Radnički, zajedno sa još četiri kluba, nije dobio dozvolu za takmičenje u Košarkaškoj ligi Srbije zbog neizmirenih dugovanja prema KSS i RKS izazvala je veliku zabrinutost među navijačima kragujevačkog kluba. Ipak, samo dan kasnije KK Radnički izdao je zvanično saopštenje u kome navodi da je u međuvremenu regulisao neizmirene obaveze, te da će od jeseni sigurno biti učesnik elitnog karavana.

Uvidom u evidenciju kluba ustanovljeno je da KK Radnički nije izvršio uplatu određenih kazni iz prethodne sezone. Brzom reakcijom čelnih ljudi kluba, u saradnji sa SPD Radnički i odgovarajućim službama Skupštine grada Kragujevca, ovog jutra su izmirene sve obaveze, tako da su ovim potezom Kragujevčani verifikovali svoj takmičarski status u KLS naredne sezone. Košarkaški klub Radnički je na pragu kompletiranja sastava za sledeću sezonu i poziva svoje navijače i sugrađane da i u narednom periodu budu neizostavni deo huka tribine u dvorani Jezero i podrže svoje ljubimce – stoji u saopštenju KK Radnički.

Kragujevčani su, podsetimo, osvajanjem prvog mesta u Drugoj muškoj ligi Srbije prošle sezone izborili povratak u Košarkašku ligu Srbije. Šumadinci su angažovanjem američkog plejmejkera Treja Krofta već započeli sklapanje tima za nastupajuću sezonu, a plan je da početak priprema, koji je planiran za prvu nedelju avgusta, dočekaju sa oformljenim rosterom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *