KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Javna promocija škole sporta SPD Radnički u Šoping centru „Kragujevac Plaza“

Na poziv čelnika Šoping centra „Kragujevac Plaza“, SPD Radnički uzelo je učešće u akciji „Ura, počeo je zimski raspust“, tako što je u centralnom holu ovog renomiranog objekta održalo javnu promociju svoje škole sporta.

Najmlađi posetioci imali su priliku da prisustvuju mini treninzima košarke, rukometa, odbojke i vaterpola, kao i da se oprobaju u svakom od ovih sportova. Sudeći po interesovanju mališana i njihovim pozitivnim reakcijama, može se zaključiti da je ova promocija uspela u svojoj svrsi, a to je animira decu i zainteresuje ih za sportske sadržaje.

Nastavljamo sa promocijom naše škole sportova u okviru SPD Radnički. Ove godine smo odlučili da se priključimo akciji „Ura, počeo je zimski raspust“, u kojoj smo našim najmlađim sugrađanima približili sve čari rukometa, košarke, odbojke i vaterpola. Kolektivni sport, uz rivalitet, viteštvo i sportski duh, donosi i priliku za socijalizaciju, druženje i sticanje novih sportskih prijatelja. Moram da napomenem da su naše škole sporta prvi mesec besplatne, kako bismo naše nove članove upoznali sa određenim sportom, a nakon isteka tog perioda plaća se minimalna članarina – istakla je Marija Lojpur, koordinator ženskih selekcija Rukometnog kluba Radnički, uz napomenu da SPD Radnički pruža  još niz pogodnosti svojim članovima, poput priprema za upis u srednje škole iz određenih predmeta.

Na improvizovani teren u centralnom holu „Kragujevac Plaze“ prvi su istrčali mladi rukometaši i rukometašice, pod dirigentskom palicom proslavljene rukometašice i pomoćnog trenera druge ekipe Radničkog Jasmine Kolak. Oni su prisutne posetioce oduševili svojim rukometnim umećem i privukli pažnju velikog broja mališana, koji su poželeli da se upoznaju sa osnovama ovog sporta.   

– Pokazali smo kako izgleda jedan rukometni trening, koji se sastoji od zagrevanja, rada sa loptom i vežbanja pravilnog šuta na gol, što su neke osnove koje će naučiti budući polaznici naše rukometne škole. Trenutno vršimo upis generacija 2010. i 2011. godišta, uz izuzetke koji su uvek prisutni. Drago mi je što su prisutni posetioci pokazali izuzetno interesovanje i što se veliki broj dece aktivno uključio u pokazni trening, a iskreno se nadam da će se određeni broj priključiti našoj besplatnoj školi rukometa – zaključila je Kolakova.

Odmah nakon rukometaša, i mladi košarkaši Radničkog pokazali su zbog čega je košarka jedan od najlepših i najatraktivnijih kolektivnih sportova, približivši čaroliju našeg trofejnog sporta brojnom auditorijumu.

Na improvizovanom treningu smo pokazali sve lepote i draži košarke – sporta koji je doneo nebrojeno radosti ovoj zemlji. Naši dečaci, koji su poprilično obučeni i potkovani košarkaškim znanjem, demonstrirali su osnove vođenja lopte, dodavanja i pravilnog izvođenja šuta, a prisutni su sa interesovanjem posmatrali ovaj mini trening i na kraju nagradili naše momke aplauzom. Iskoristio bih priliku da pozovem najmlađe sugrađane da nam se priključe, jer u okviru Sportskog privrednog društva Radnički imaju sve uslove za treniranje, rad i dalji napredak – istakao je Darko Brajković, pomoćni trener ŽKK Radnički, uz konstataciju o potrebi bavljenja sportom kao načinom zdravog života i negovanja kolektivnog duha.

Vaterpolo klub Radnički je jedan od najuspešnijih u porodici klubova koje okuplja SPD Radnički. Ovogodišnji osvajač Kupa Srbije, koji u svojim klupskim vitrinama ima i trofej namenjen pobedniku Kupa Evrope, poznat je kao rasadnik talenata, što je i pokazao na promociji u „Kragujevac Plazi“.

Najbitnije od svega je da se deca bave sportom uopšte, posebno u današnje vreme kada se provodi puno vremena za kompjuterom i na društvenim mrežama. Vaterpolo je jedan od najboljih sportova, kako za razvitak samog tela, tako i za mentalne sposobnosti dece. U klubu egzistiraju sve generacije, počev od najmlađe 2010/2011. godište, pa do juniorske selekcije. Večeras smo, u okviru datih mogućnosti, predstavili samo deo onoga šta radimo u trenažnom procesu sa mlađim kategorijama – izjavio je trener mlađih kategorija VK Radnički Nemanja Mladenović, ujedno pozvavši okupljenu decu koja vole sportove u vodi da se pridruže besplatnoj školi vaterpola.

Asortiman svojih veština su prikazali i mladi odbojkaši Radničkog, kluba koji na svom kontu ima dve titule šampiona Srbije, kao i trofej pobednika nacionalnog kupa. Odbojka je sport u konstantnom usponu, a Odbojkaški klub Radnički je na dobrom putu da se vrati na staze stare slave.

Odbojkaški klub Radnički je u poslednjih deset godina jedan od nosilaca sporta u Kragujevcu, što je jasan pokazatelj da odbojka živi, a to pokazuje i broj polaznika naše odbojkaške škole koji raste iz dana u dan. U sastavu kluba su sve takmičarske selekcije, a treninge održavamo u većem broju škola i to tri do četiri puta nedeljno. Članarina iznosi 2 500 dinara, s tim što je prvi mesec besplatan za svu novopridošlu decu. I ova prezentacija je dokazala da odbojka ima veliku perspektivu u Kragujevcu – jasan je Srđan Pantelić, trener mlađih kategorija OK Radnički.

SPD Radnički će nastaviti sa prezentacijom klubova u svom sastavu, kako po školama, tako i na mestima javnih okupljanja.

Izvor i foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *