KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Dve medalje za atletičare Radničkog na juniorskom Kupu Srbije

Na Kupu Srbije za starije juniore, koji je tokom vikenda održan na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici, atletičari kragujevačkog Radničkog osvojili su dve medalje. Predragu Paunoviću pripalo je srebro u troskoku, dok se Magdelana Stevanović okitila bronzom u skoku udalj.

Paunović je do srebrne medalje došao skokom od 13.56 metara, koga je zabeležio u poslednjoj, četvrtoj seriji. Uspešniji od atletičara Radničkog bio je samo Nikola Ilić, takmičar zemunske Mladosti, čiji je pobednički skok iznosio 13.81 metar. Treće mesto pripalo je Milošu Mijatoviću iz Crvene zvezde sa rezultatom od 13.46 metara.

Odličan nastup u Sremskoj Mitrovici imala je i juniorka Magdalena Stevanović, koja je u disciplini skok udalj zauzela treće mesto sa rezultatom od 5.57 metara. Magdalena je u prvoj seriji skočila 5.46 metara, zatim je dva puta prestupila, da bi u poslednjoj seriji ostvarila svoj najbolji rezultat, vredan bronzane medalje. Prvo mesto u ovoj disciplini pripalo je Teodori Boberić iz beogradskog Top Jumpa (5.80 m), dok je Lidija Todorović iz novosadske Vojvodine završila na drugoj poziciji (5.63 m).

Bez medalja na ovom takmičenju ostali su Milica Gajović, Ognjen Popović i Rastko Radovanović. Milica Gajović je zauzela peto mesto u trci na 400 metara kod juniorki, a identičan plasman ostvario je i Ognjen Popović u trci na 100 metara u konkurenciji juniora. Rastko Radovanović je u trci na 800 metara zauzeo poslednje, dvanaesto mesto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *