KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Dragan Študer preuzeo kormilo ženske selekcije Radničkog

Posle imenovanja novog trenera muškog tima, Rukometni klub Radnički izabrao je i budućeg kormilara ženske ekipe. Bojana Milentijevića, koji je Kragujevčanke uveo u mirnu luku opstanaka prethodne sezone, zameniće još jedan iskusan strateg Dragan Študer (53).

Foto: SPD Radnički

Študer se nakon četvorogodišnjeg trenerskog staža u francuskom Karkasonu vraća u srpski rukomet i svoj matični klub, u kome je i pekao trenerski zanat predvodeći maltene sve selekcije Radničkog. Najviše uspeha imao je sa selekcijom pionira, koju je doveo do titule prvaka države 2008. godine, dok je mušku seniorsku selekciju uveo iz treće u drugu rukometnu ligu Srbije.

Pred prekaljenim stručnjakom je nimalo lak zadatak da sa ženskom selekcijom Radničkog napravi rezultatski iskorak u odnosu na prethodnu sezonu, koju su Kragujevčanke okončale na skromnoj sedmoj poziciji prvenstvene tabele.

– Zahvalio bih se pre svega rukovodstvu kluba na ukazanom poverenju da predvodim prvi tim ženske sekcije RK Radnički u narednoj sezoni. Ovo je veliki izazov u mojoj karijeri, s obzirom da do sada nisam imao priliku da radim u ženskom rukometu. Nadam se da ću uspešno odgovoriti postavljenim izazovima i očekivanjma igračica, stručnog štaba i rukovodstva kluba. Ono što mogu da obećam je pakleni rad i maksimalnu posvećenost sa moje strane. Posebno ću se fokusirati na individualni napredak igračica, imajući u vidu da su to uglavnom mlade devojke koje bi, uz par iskusnijih igračica, trebale da budu oslonac kluba u narednom periodu – izjavio je Študer nakon imenovanja na mesto šefa struke ženske ekipe Radničkog.

Prvo okupljanje ekipe zakazano je za 31. jul, dok nova sezona u ARKUS ligi za rukometašice startuje u septembru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!