KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Delegacija RK Radnički u poseti mališanima iz Osnovne škole „Moma Stanojlović“

Rukometni klub Radnički održao je još jednu u nizu promocija svoje škole rukometa. Ovoga puta je delegacija kragujevačkog kluba obišla Osnovnu školu „Moma Stanojlović“, gde je učenike nižih razreda upoznala sa svim pogodnostima ovog sporta.

Foto: SPD Radnički

U ulozi promotera našli su se prvotimci Radničkog Miloš Prodanović, Stefan Stanojev i Luka Đerić, kao i njihove koleginice iz ženske selekcije Jelena Knežević i Teodora Veličković.

U Radničkom su izuzetno zadovoljni interesovanjem dece za ovaj sport, a novo druženje zakazano je već za četvrtak, kada je predviđen i prvi pravi rukometni trening.

U svrhu konstantnog razvoja i omasovljenja mlađih selekcija, naš klub veliku pažnju posvećuje animaciji i radu sa decom školskog uzrasta. Ovoga puta bili smo u poseti Osnovnoj školi „Moma Stanojlović“, gde smo među decom iz četiri različita odeljenja uočili veliki broj potencijalnih rukometaša i rukometašica. Jako smo zadovoljni kako su deca reagovala na našu prezentaciju, a novo druženje imaćemo već u četvrtak na prvom pravom rukometnom treningu – izjavio je Verko Radosavljević, trener omladiske škole Radničkog.

Ovom rukometnom času prisustvovao je i trener muške ekipe Radničkog Đorđe Teodorović, koji je sa neskrivenim oduševljenjem istakao da je ovo najbolji mogući put za dalji razvoj rukometa u Kragujevcu.

– Po prvi put prisustvujem jednoj ovakvoj prezentaciji rukometa i moram reći da sam oduševljen. Evidentno je da u Kragujevcu postoji jako veliki broj talentovane dece i Radnički, kao klub koji je okrenut ka budućnosti, ulaže ogromnu energiju da ih privuče u svoje redove. Nadam se da će većina ovih dečaka i devojčica nastaviti da se aktivno bavi rukometom u Radničkog i da će postati odlični igrači i igračice – ocenio je Teodorović.

Prvi trening rukometa u OŠ “Moma Stanojlović” zakazan je za četvrtak u 21 čas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!