KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Anić izborio vizu za Evropsko prvenstvo u Poljskoj

Atletičar Radničkog Lazar Anić predstavljaće Srbiju na predstojećem Evropskom prvenstvu u dvorani, koje će se od 5. do 7. marta održati u poljskom Torunu. Aktuelni dvoranski prvak države i jedan od najboljih srpskih skakača u dalj je na nedavno održanom atletskom mitingu „Serbian Open“ skokom od 7.91 metra ispunio neophodnu normu za plasman na prvenstvo Starog kontinenta.

Foto: AK Radnički

Bio je ovo drugi najbolji rezultat u karijeri za sjajnog Kragujevčanina, koji se prošle jeseni vratio u svoj matični klub. On je na kraju takmičenja podelio prvo mesto sa prvim favoritom turnira, Albancem Izmirom Smajlajom, koji je zabeležio identičan rezultat kao i Anić.

Ovo je svakako veliki uspeh za Anića, posebno ako se uzme u obzir da je iza njega teška povreda i operacija prednjih ukrštenih ligamenata, zbog koje je bio primoran da napravi dužu takmičarsku pauzu. Ovim rezultatom Anić pokazuje da je na pravom putu da se vrati u nekadašnju formu i da od njega možemo očekivati još puno lepih vesti i uspeha u narednom periodu.

Inače, na ovom tradicionalnom mitingu, koji je održan u Atletskoj dvorani u Beogradu, Radnički je predstavljala i Ljubica Simović, koja je u izuzetno jakoj konkurenciji u skoku u dalj kod žena zauzela osmo mesto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!