KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

OK Radnički umalo prokockao vođstvo

U petak uveče su, pred oko dvesta gledalaca u kragujevačkoj hali „Jezero“, domaći odbojkaši odigrali triler meč u pet setova protiv ekipe Kleka, koju predvodi iskusni „vuk sa tarafleksa“ – Milorad Kijac.

Domaći su loše počinjali setove, kao da im je trebalo po pola seta da se zagreju, što i nije tako čudno jer je pre neki dan Kragujevac bio najhladniji u poslednjih 40 godina. Tako su omogućili vođstvo gostima od 8-5 na prvom tehničkom tajmautu, a zatim preokrenuli rezultat i ubedljivo dobili prvi set sa 25-18.

Drugi set je prošao potpuno isto kao i prvi, kao da je preslikan i domaći su vođstvom od 2-0 u setovima privodili susret kraju.

Međutim, to privođenje kraju se poprilično odužilo, gosti su se ubedljivo vratili dobivši treći set sa 25-15 a pred kraj četvrtog su vodili sa ubedljivih 22-17, ali je nakon toga usledilo opuštanje i Radnički uspeva da dođe do nerešenjog rezultata i 26-26. Gosti su se bolje snašli u završnici četvrtog seta i vratili se potpuno u meč – 2:2.

U tajbrejku je, kao poručen stigao dugo očekivani blok Kragujevčana, koji su naređali šest poena iz bloka za razliku od Kleka koji je ostao bez  ijednog bloka i pobeda je zasluženo pripala domaćinima.

Najefikasniji igrač susreta bio je Vladan Đorđević sa 26 poena, Nemet je upisao 20, a Radević 12.

RADNIČKI – KLEK 3:2 (25:18, 25:20, 15:25, 26:28, 15:6 )

KRAGUJEVAC
Hala: „Jezero“.
Gledalaca: 200.

RADNIČKI: Ćirović 9, Jovanović 1, Perović, Đorđević 26, Stevanović 7, Ilić 2, Ivović, Nemet 20, Blagojević, Pantelić (libero), Opačić, Radević 12.

KLEK: Tomić 6, Crnjanski, Z. Ateljević 11, M. Ateljević 25, Škundrić (libero), Ivković 3, Tanović, Trišić, Nikolić 6, Providžalo 12, Petrović 3, Slavnić.

U narednom kolu Radnički gostuje Spartaku iz Ljiga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!