KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Bogat ulov medalja za mlade kragujevačke atletičare na Otvorenom prvenstvu Centralne Srbije

Na Atletskom stadionu u Kraljevu je tokom minulog vikenda održano Otvoreno prvenstvo Centralne Srbije za starije pionire i starije juniore, na kome su učešće uzeli i atletičari Radničkog i Parka, koji su se u prestonicu Šumadije vratili sa bogatim ulovom medalja. Atletičarima Radničkog pripalo je devet medalja, od toga tri zlatne, dok su atletičari Parka osvojili jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

Juniorka Magdalena Stevanović je sa dve osvojene medalje, zlatnom u skoku udalj i srebrnom u trci na 100 metara, ponela epitet najuspešnijeg predstavnika Radničkog na ovom takmičenju. Medaljama u juniorskoj konkurenciji okitili su se i Nemanja Dimović, kome je pripalo zlato u skoku udalj kod starijih juniora, dok je u istoj disciplini Stefan Milosavljević osvojio bronzu. Ognjenu Popoviću je takođe pripala bronza u trci na 100 metara, baš kao i Andriji Laziću na distanci od 600 metara.

Kada je reč o starijim pionirima, tu je najzapaženiji rezultat ostvarila Maša Marinković, koja je trijumfovala u trci na 60 metara. Maši Božović pripala je bronza u skoku udalj, a medaljom istog sjaja okitio se i Nikola Šutić u bacanju koplja.

Pored atletičara Radničkog, lepe utiske sa ovog takmičenja nose i članovi Atletskog kluba Park, koji su osvojili ukupno četiri medalje. Najznačajniji rezultat ostvarila je starija pionirka Nina Mijailović osvajanjem zlatne medalje u skoku udalj, uz novi lični rekord od 5.33 metara. Nina je takođe imala uspešan nastup u trci na 80 metara, gde joj je pripala bronza, pa se tako u Kragujevac vratila sa dve osvojene medalje.

Dve medalje sa ovog takmičenja, obe srebrnog sjaja, poneo je i Ninin vršnjak Mateja Perović. On je prvo srebro osvojio u trci na 60 metara, uz novi lični rekord (7,71 s), da bi potom isti uspeh ponovio i u skoku udalj. Spisak osvajača medalja kompletirao je Marjan Biševac, koji je osvojio bronzu u trci na 800 metara.

Nastupom u Kraljevu kragujevački atletičari zvanično su započeli letnju takmičarsku sezonu, koju nastavljaju učešćem na pionirskom prvenstvu države narednog vikenda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!