KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Ekonomac u Ivanjici brani treće mesto na tabeli

Takmičenje u Prvoj futsal ligi Srbije ulazi u samu završnicu. Do kraja ligaškog dela takmičenja preostalo je da se odigraju još dva kola, nakon čega će biti poznato sa koje će pozicije na tabeli ekipe koje su izborile plasman u plej-of krenuti u doigravanje za titulu. Kragujevački Ekonomac se trenutno nalazi na trećoj poziciji prvenstvene tabele, a kako bi tu dočekao start plej-ofa neophodno je da u naredna dva duela, protiv Ivanjice u gostima i Novog Pazara u SBB hali Jezero, osvoji maksimalan broj bodova.

Foto: M. Lazarević/KMF Ekonomac

Trijumf na gostovanju ekipi Bečeja u direktnom okršaju za treće mesto na tabeli samo je potvrdio veliki uspon forme ekipe trenera Vidana Bojovića, koja je u poslednja četiri prvenstvena kola zabeležila tri pobede, uz jedan remi, i to u duelu sa braniocem titule i liderom na tabeli, ekipom Loznice. Svakako da ova serija dobrih rezultata podiže optimizam u redovima nekadašnjeg šampiona države pred nastupajuće gostovanje ekipi Ivanjici (subota, 19 časova), koja je siguran učesnik baraža za opstanak u prvoligaškoj konkurenciji.

„Studenti“ su u prvom delu sezone savladali Ivanjičane na svom parketu sa 6:3, a sada će to isto pokušati da učine i u uzvratnoj utakmici, u koju ulaze sa ulogom apsolutnog favorita.

– Utakmice u Ivanjici uvek su specifične, pre svega zbog dimenzija hale, ali i zbog toga što je ekipa Ivanjice nekako posebno motivisana kad god se sastaje sa nama. Očekujem da jednom borbenom i odgovornom igrom dođemo do novih bodova i nastavimo seriju dobrih igara i rezultata pred početak plej-ofa – istakao je Saša Digić, jedna od glavnih uzdanica kragujevačkog tima ove sezone.

Dobra vest za trenera Bojovića je što će na raspolaganju imati sve igrače koji su u prošlom kolu izneli teret izuzetno značajne pobede u Bečeju.

Nakon gostovanja u Ivanjici, a pre duela sa Novim Pazarom u poslednjem kolu, igrače Ekonomca u sredu, 29. marta, očekuje utakmica četvrtinala Kupa Srbije sa drugoplasiranim timom Druge futsal lige Srbije, ekipom SAS-a, u Zrenjaninu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!