KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Lagana pobeda rukometašica Radničkog

Na prilično lak i ubedljiv način rukometašice Radničkog došle su do trijumfa u duelu sa najslabije plasiranim timom ARKUS lige, ekipom Pančeva, u SBB hali Jezero – 31:24 (18:11).

Foto: SPD Radnički

Nisu Kragujevčanke imale problema da izađu na kraj sa nemoćnim Pančevkama, koje su u prestonicu Šumadije doputovale sa namerom da što je moguće skuplje prodaju kožu favorizovanom domaćinu.

Trebalo je domaćim rukometašicama jedno pet minuta da „zagreju motore“ i dođu do svoje prepoznatljive igre u napadu. Onda kada su se „zahuktale“, izabranice trenera Milentijevića više ništa nije moglo da zaustavi na putu ka sedmom prvenstvenom trijumfu.

Odolevale su Pančevke koliko su mogle i već osetan zaostatak na izmaku prvog dela igre (18:11) uspele su da svedu na koliko-toliko podnošljivih četiri gola „minusa“ (20:16). Tada rukometašice Radničkog pojačale agresivnost u odbrani i za tili čas se vratile na maksimalnih „plus 7“ (23:16), nakon čega je Milentijević odlučio da na teren pošalje mlađe snage, koje su bez problema sačuvale stečenu prednost i uspešno privele utakmicu kraju.

Teodora Veličković sa 6 i Valentina Božinović sa 5 pogodaka bile su najefikasnije u ekipi Radničkog, dok je kod gošći iz Pančeva titulu najboljeg strelca ponela Kristina Rauš sa 6 postignutih golova.

Rukometašice Radničkog su se nakon ovog trijumfa bodovno izjednačile sa ekipom Mladosti iz Nove Pazove, koja zauzima šesto mesto na tabeli sa 14 sakupljenih bodova.

Izabranice trenera Milentijevića u narednom kolu očekuje gostovanje prošlogodišnjem finalisti Kupa Srbije, šabačkom Medicinaru, koji se nalazi na petoj poziciji prvenstvene lestvice sa dva boda više u odnosu na Kragujevčanke.

RADNIČKI – PANČEVO 31:24 (18:11)

KRAGUJEVAC
Dvorana:
SBB hala Jezero.
Gledalaca: 100.
Sudije: Đorđe i Miloš Jevtić
Sedmerci: Radnički 7 (6), Pančevo 7 (6)
Isključenja: Radnički 14 min, Pančevo 6 min

RADNIČKI: Pojužina, Đorđević, Veličković 6, Pidro (7 odbrana), Inđić 3, Stoiljković 3, K. Petrović 2, Rašković 4, Bjelak 4, Božinović 5, D. Ranković, T. Petrović  2, Kostić (5 odbrana), Z. Ranković 2, Salijoski.

PANČEVO: Maksić (4 odbrane), Stanišković, Sabo, Rogulja 4, Markagić 4, Stanojević 3, Stekić 2, Veličković, Brkić 1, Jambrušić 1, Vranić (odbrana), Kepčija 2, Rauš 6, Georgijev 1.

Igrač utakmice: Ajlin Bjelak (Radnički)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!