KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Bez blanko kapitulacije u Požegu

Nakon poraza od Vrbasa prethodnog vikenda, kojim su produžile gubitnički niz, košarkašice Radničkog u 9. kolu Prve ženske lige Srbije očekuje gostovanje najprijatnijem iznenađenju dosadašnjeg dela šampionata, ekipi Sloge iz Požege. Ova utakmica igra se večeras u Sportskoj hali „Požega“, sa početkom u 17 časova i 45 minuta. 

Bliži se polako sredina sezone u Prvoj ženskoj ligi Srbije, a košarkašice Radničkog nikako da krenu sa mrtve tačke. Žuč polako preliva čašu, tako da će Kragujevčanke morati što pre da pronađu rešenje za izlazak iz rezultatske agonije, jer ih u suprotnom čeka najgori mogući scenario, a to je selidba u niži rang takmičenja.

Borbenost i voljni momenat očigledno ne mogu da nadomeste manjak iskustva, što je bez svake sumnje glavni uzročnik loših rezultata ekipe trenera Saše Milojevića u ovoj takmičarskoj sezoni. Prethodna utakmica protiv ekipe Vrbasa pružila je određene naznake boljitka u igri kragujevačkog tima, ali je za skretanje sa rezultatske stranputice potrebno mnogo više.

Gostovanje najprijatnijem iznenađenju dosadašnjeg dela prvenstva, ekipi Sloge iz Požege, svakako nije najidealnija prilika za vađenje užarenog kestenja iz vatre, ali bi koliko-toliko pristojno izdanje košarkašica Radničkog u ovoj utakmici predstavljalo dobru uvertiru za predstojeći derbi začelja sa ekipom Vršca, koji popularne „crvene dame“ očekuje već u sredu.

Sa skorom od šest pobeda i dva poraza, Sloga se trenutno nalazi na deobi treće pozicije na prvenstvenoj tabeli, što je za jednog debitanta u najvišem rangu takmičenja iznenađujuće visok plasman. Požežanke su prethodnog vikenda poražene na gostovanju šampionu Srbije, beogradskoj Crvenoj zvezdi, pa će svakako biti veoma motivisane da pobedom u susretu sa najslabije rangiranim timom na tabeli poprave utisak i sačuvaju maksimalan učinak na svom parketu.

Sloga se po broju postignutih poena ubraja među tri najefikasnije ekipi u ligi, tako da će Kragujevčanke posebnu pažnju morati da posvete defanzivi, koja im nije bila jača strana u prethodnih osam kola. Najveću opasnost po koš Radničkog predstavljaće Amerikanka Lašajla Rajt-Ponder, koja je sa prosekom od 17,25 poena po utakmici vodeći strelac ekipe iz Požege ove sezone. Ne treba svakako zanemariti ni sjajnu Jovanu Jeremić, koja je pre tri sezone nosila dres kragujevačkog kluba, kao ni Marinu Karalić i Natašu Filipović, dve iskusne igračice koje su prošle sezone predvodile Slogu na putu ka prvoligaškom društvu.

Činjenica je da su šanse za pobedu košarkašica Radničkog na ovoj utakmici jako male, ali to svakako nije razlog da Kragujevčanke unapred istaknu „belu zastavu“. Ono što je jako bitno za izabranice trenera Saše Milojevića, to je da ne dopuste sebi novu rezultatsku blamažu, koja bi im „ubila“ i ono malo samopouzdanja koje im je preostalo nakon niza od osam uzastopnih poraza.

Izvor i foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!