KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Nekadašnji selektor Srbije Veselin Vuković preuzeo Kragujevčane

Proslavljeni rukometni as i nekadašnji selektor Srbije Veselin Vuković novi je trener kragujevačkog Radničkog. On će na toj funkciji naslediti Đorđa Teodorovića, koji je Šumadince doveo do trećeg mesta u prvenstvu i plasmana u Evropu.

Foto: SPD Radnički

Vuković je igračku slavu stekao kao član čuvene generacije šabačke Metaloplastike, koja se u dva navrata pela na evropski tron. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je olimpijsko zlato u Los Anđelesu 1984. godine, kao i Svetsko prvenstvo dve godine kasnije u Švajcarskoj.

Najveći deo trenerske karijere Vuković je proveo u Metaloplastici, sa kojom je osvojio Kup Srbije u sezoni 2015/16, a može se pohvaliti i trogodišnjim selektorskim stažom na klupi „Orlova“, koje je predvodio do srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2012. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Londonu iste godine.

Rukovodstvo Radničkog ne krije zadovoljstvo što je jedno tako veliko rukometno ime uspelo da privoli u svoje redove.

Mi smo kao klub iz godine u godinu rasli i preskakali stepenik po stepenik u nameri da napredujemo ne samo rezultatski, već i organizaciono, tako da je angažman ovako velikog rukometnog imena samo logičan sled događaja. Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo imati priliku da sarađujemo, a mi ćemo se kao klub potruditi da novom treneru obezbedimo sve neophodne uslove koji su potrebni za dalji rad, napredak i dobru igru. Znamo da je dolazak ovakve rukometne legende veliki plus, ne samo u rezultatskom, nego i u afirmativnom, organizacionom i marketinškom planu – istakao je direktor RK Radnički Stavro Rašković.

Novog trenera pozdravio je i aktuelni direktor SPD Radnički Bratislav Uraković, uz neizbežne pohvale na račun organizacije i rezultata rukometnog kluba.

– Odgovorno tvrdim da rukometni klub funkcioniše besprekorno i jedini je klub u Srbiji koji pod istim krovom ima i žensku i mušku selekciju, i koji posvećuje ogromnu pažnju u radu sa mlađim kategorijama po kragujevačkim osnovnim školama. Smatram da je angažovanje Veselina Vukovića pravi potez i očekujem još mnogo dobrih vesti i rezultata – dodao je Uraković.

Sam Vuković je istakao da mu je jako drago što će imati priliku da vodi jedan klub takve reputacije kao što je Radnički i da se nada da će ekipa pod njegovim vođstvom nastaviti da se kreće linijom uspeha.

Nisam od onih trenera koji mnogo obećavaju. Jedino što mogu da obećam u ovom trenutku je naporan, mukotrpan rad, red i disciplinu, kako bismo mogli dalje da napredujemo. Moram naglasiti da je moj prethodnik Teodorović postavio lestvicu visoko i da ni u jednom trenutku ne smem da tvrdim da ćemo je premašiti. Veliki je izazov preda mnom, ali iskren da budem uželeo sam se rukometa i rada nakon jednogodišnje pauze. Osnovni cilj će nam biti da stvorimo jak tim, promovišemo mlade igrače i da ih što duže zadržimo na okupu, jer je to jedini pravi put do uspeha kome svi težimo – izjavio je Vuković na svom zvaničnom predstavljanju.

Podsetimo, Radnički je nedavno završenu sezonu u ARKUS ligi okončao na trećoj poziciji, što predstavlja nabolji plasman kragujevačkog tima od ulaska u najviši rang takmičenja. Takođe, Kragujevčani su osvajanjem treće poziciji na tabeli stekli pravo učešća u jednom od evropskih kupova, što će svakako biti posebna vrsta izazov za klub iz srca Šumadije u novoj takmičarskoj sezoni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!