KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Pobeda nad liderom otvara vrata opstanka (sreda, 18 h)

Košarkaši Radničkog ugostiće u sredu od 18 časova u svom „SBB Jezeru“ lidera Košarkaške lige Srbije i budućeg učesnika plej-ofa, ekipu Zlatibora, sa samo jednom mogućom opcijom, a to je pobeda. Nakon poraza Kolubare od Tamiša, Šumadincima bi trijumf u duelu sa Čajetincima otvorio vrata opstanka u ligi, dok bi eventualni poraz verovatno značio oproštaj od najvišeg ranga takmičenja.

Foto: SPD Radnički

Kažu da je u životu svaki čovek kovač svoje sudbine. Nešto slično je i u sportu. Iako u dubokom cajtnotu, košarkaši Radničkog u ovom trenutku još uvek drže konce opstanka u ligi u svojim rukama.

Trijumf nad liderom Košarkaške lige Srbije Zlatiborom, koji u Kragujevac dolazi rastrećen i bez većeg takmičarskog motiva, omogućio bi Kragujevčanima da ponovo „isplivaju“ u bezbednu zonu, uz veliku verovatnoću da tu ostanu i do kraja takmičenja. Sa druge strane, novi poraz bi Šumadince praktično doveo na korak od selidbe u niži rang takmičenja, što bi zaista bilo poražavajuće, posebno ako se uzme u obzir činjenica da je Kragujevac tokom prošle decenije zaradio epitet „grada košarke“ i da Radnički ima vernu publiku, koja je bila uz ovaj klub u najtežim mogućim trenucima i koja apsolutno ne zaslužuje da ponovo gleda svoj voljeni tim u drugoligaškoj konkurenciji.

Što se tiče kvaliteta ekipe Zlatibora, tu ne treba trošiti previše reči. Radi se o apsolutno najboljoj ekipi u Košarkaškoj ligi Srbije ove sezone, koja je na poslednjih sedamnaest mečeva doživela samo jedan jedini poraz. Čajetinci su proteklog vikenda uspešno okončali regularni deo takmičenja u ABA 2 ligi, obezbedivši mesto na završnom turniru u Skoplju, što im sigurno dodatno podiže moral pred gostovanje u srcu Šumadije.

Ono u šta se Kragujevčani uzdaju, to je umor i izostanak većeg takmičarskog motiva kod košarkaša Zlatibora. Ipak, svesni su izabranici trenera Filipa Soceka da u najvećoj meri sve zavisi od njih samih i da samo borbom do poslednje kapi znoja mogu doći do preko potrebnog trijumfa.

Naravno, važan faktor za pobedu u ovom meču predstavljaće i kragujevačka publika, koja u ovom sudbonosnom trenutku mora da stane uz košarkaše Radničkog i svojom podrškom sa tribina „SBB hale Jezero“ pruži ekipi neophodan vetar u leđa.

Ulaz na utakmicu je 200 dinara, a karte će se prodavati na biletarnici „SBB hale Jezero“ neposredno pred početak susreta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!