KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Bez prava na grešku protiv Tamiša (subota, 17.45 h)

Novu priliku da prekinu niz loših rezultata u Košarkaškoj ligi Srbije i dođu do važnih bodoba u borbi za opstanak, košarkaši kragujevačkog Radničkog imaće u subotu, 26. februara, kada će u svom „SBB Jezeru“ od 17.45 časova ugostiti ekipu pančevačkog Tamiša.

Foto: SPD Radnički

Kragujevčani su serijom od šest uzastopnih poraza sami sebe doveli u situaciju da strepe za opstanak u ligi. Situacija je još uvek daleko od zabrinjavajuće, ali bi vrlo lako mogla da postane ukoliko se ova rezultatska erozija nastavi.

Nedavna promena trenera nije skrenula Šumadince sa pogrešnog puta, mada je bilo i teško za očekivati neke krucijalne promene u tako kratkom vremenskom periodu. Trenerski pečat novog stratega Radničkog Filipa Soceka mogao bi da bude vidljiviji upravo u predstojećoj utakmici protiv Tamiša, u koju kragujevački tim ulazi sa imperativom pobede.

Ekipa iz Pančeva se takođe bori za opstanak, s tim što se nalazi u nešto nepovoljnijem položaju na tabeli u odnosu na Kragujevčane. Tamiš je trenutno treći otpozadi, sa samo bodom više od ekipe Kolubare koja se nalazi u zoni ispadanja, dok Radnički ima bod prednosti i utakmicu manje u odnosu na Pančevce.

Da ekipa Tamiša nije nimalo naivan rival, pokazuju dve njihove nedavne pobede nad zemunskom Mladošću i Slogom iz Kraljeva, i to sa prilično ubedljivom razlikom. Pored iskusnog Ivana Smiljanića, koji je bez svake sumnje „srce i duša“ pančevačkog tima, Šumadinci će morati da obrate pažnju i na Amerikanca Pi Džeja Hardija, koji se pokazao kao vrstan strelac u poslednjih par utakmica.

Radnički je u prvom delu sezone slavio u Pančevu sa 80:76, što Kragujevčanima pruža nadu da će i u uzvratnoj utakmici pred svojom vrenom publikom uspeti da zabeleže povoljan rezultat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!