KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Crvene dame“ „zaleđene“ na „minus 31“

Ubedljiv poraz doživele su košarkašice Radničkog na gostovanju beogradskom Art basketu u utakmici 11. kola Prve ženske lige Srbije – 62:93 (10:21, 25:32, 7:22, 20:18).

Foto: SPD Radnički

Vicešampionke Srbije su već u prvoj četvrtini jasno poručile Kragujevčankama da ne očekuju previše na ovom gostovanju. Predvođene večeras izuzetno raspoloženom Nevenom Rosić, kojoj su na idealan način „tercirale“ Višnja Stefanović i Snežana Čolić, popularne „umetnice“ su kraj uvodne deonice dočekale sa dvocifrenim „plusom“ (21:10).

Prednost košarkašica Art basketa dodatno je narasla u prilično efikasnoj drugoj četvrtini, u kojoj je postignuto skoro šezdeset poena. Trudile su se „crvene dame“ da isprate žestok ritam koji su nametnule Beograđanke, ali uzalud, tako da su na veliki odmor otišle sa „debelim minusom“ – 35:53.

Treća četvrtina samo je produbila rezultatsku dubiozu Kragujevčanki, dok je završna deonica dobro došla trenerima obe ekipe da pruže priliku igračicama sa manjom minutažom u dosadašnjem delu takmičenja.

Večerašnju utakmicu u hali „Mega factory“ obeležila je juniorska reprezentativka Srbije Nevena Rosić sa 30 postignutih poena. Snežana Čolić ubacila je 17 (5-8 šut za tri poena), a Višnja Stefanović 15, uz čak 17 skokova.

Kvartet dvocifrenih u kragujevačkom timu predvodila je kapiten Milica Inđić sa 12 postignutih poena, a sledile su je Andrea Glomazić sa 11, odnosno Neda Vasović i Marija Stojanović sa po 10 poena.

Nakon četvrtog poraza u nizu košarkašice Radničkog pale su na deveto mesto prvenstvene tabele sa petnaest osvojenih bodova.

Idealnu priliku da konačno okončaju ovu crnu rezultatsku seriju Kragujevčanke će imati narednog vikenda na gostovanju poslednjeplasiranom Proleteru u Zrenjaninu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!