KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Zicer“ za odbojkaše Radničkog (subota, 17 h)

Lepu priliku da dođu do novih prvenstvenih bodova pred svojim navijačima odbojkaši Radničkog imaće u subotu, 11. decembra, kada će u svom „SBB Jezeru“, sa početkom u 17 časova, ugostiti ekipu Niša, koja se trenutno nalazi na samom začelju superligaške tabele.

Foto: SPD Radnički

Predvođeni novim trenerom Željkom Bulatovićem, Kragujevčani su prijatno iznenadili svoje pristalice ubedljivom pobedom na tradicionalno neugodnom gostovanju subotičkom Spartakom prošlog vikenda. Nakon serije teških mečeva protiv ekipa iz samom vrha tabele, Šumadince predstojećeg vikenda očekuje znatno lakši izazov u duelu sa ekipom Niša, koja se sa samo jednom pobedom u proteklih deset kola nalazi na dnu superligaške tabele.

Nišlije su u ovu sezonu ušle sa drastično skresanim budžetom, što je naravno uslovilo i znatno skromnije takmičarske ambicije, ali je retko ko pomišljao na to da će nekadašnji vicešampion države i učesnik Čelendž kupa spasti na ovako niske grane i da će ozbiljno ugroziti superligaški status. Dolazak dvojice mladih Libijaca, primača servisa Mohameda Gervaša i korektora Mustafe Alašlama, poslednji je pokušaj da se ekipi sa juga Srbije udahne svež vetar u jedra, kako bi skrenula sa puta koji neminovno vodi u niži rang takmičenja.

Svesne su Nišlije da će preko potrebne bodove spasa teško pronaći u srcu Šumadije, posebno jer će naspram sebe imati jedan „umiveni“ i preporođeni Radnički, sa novom energijom koju je donela promena trenera. Pri tom, ne treba zaboraviti da su Kragujevčani već jednom uspešno izašli na kraj sa Nišlijama ove sezone, kada su na parketu „Čaira“ trijumfovali sa maksimalnih 3:0 u setovima.

Posle pobede na teškom gostovanju u Subotici, želimo da nastavimo u dobrom ritmu. Očekuje nas utakmica koju bi po svim parametrima trebali da dobijemo, a takvi mečevi po pravilu znaju da budu veoma zahtevni. Ekipa Niša je pojačana sa dva inostrana igrača, tako da moramo biti maksimalno fokusirani kako bi došli do željenog trijumfa – poručio je uoči predstojećeg duela sa Nišlijama Lazar Koprivica, jedan od najboljih aktera prethodnog duela u „Čairu“.

Ulaz na utakmicu je slobodan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!