KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Dve medalje za kik-boksere Radničkog na Evropskom juniorskom prvenstvu

Evropsko juniorsko prvenstvo u kik-boksu, koje je u periodu od 5. do 13. novembra održano u Budvi, okupilo je takmičare iz četrdesetak evropskih zemalja, koji su se nadmetali u sedam različitih disciplina. Boje reprezentacije Srbije na ovom prvenstvu branilo je 47 takmičara, koji su osvojili ukupno 32 medalje, od toga 6 zlatnih, 15 srebrnih i 11 bronzanih. Među osvajačima medalja našli su se i mladi kik-bokseri kragujevačkog Radničkog, Đorđe Dimitrijević i Milica Popović, koji su se okitili srebrnim, odnosno bronzanim odličjem u svojim disciplinama.

Đorđe Dimitrijević je osvojio srebro u discplini K1 za juniore do 67 kilograma, dok je Milici Popović pripala bronza u disciplini lou-kik za juniorke do 60 kilograma. Pri tom su i Milica i Đorđe u odlučujućim borbama za plasman pretrpeli tesne poraze, i to nakon sudijskog preglasavanja.

U sastavu selekcije Srbije na ovom prvenstvu bila su još dva takmičara kragujevačkog kluba, Lazar Vesković i Strahinja Savić, koji su zaustavljeni u četvrtfinalnim borbama.

Zlatne medalje za Srbiju na ovom prvenstvu osvojili su Magdalena Luković, Nada Petronić, Jovan Tišma, Stefan Đuričić, Tijana Drašković i Uroš Krstić.

U generalnom plasmanu naša selekcija je zauzela drugo mesto u lou-kiku i peto mesto u disciplini K1.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!