KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Košarkašice Radničkog na teškom ispitu (sreda, 17 h)

Košarkašice kragujevačkog Radničkog u sredu od 17 časova u „SBB hali Jezero“ očekuje duel sa jednom od vodećih ekipa na tabeli Prve ženske lige Srbije i učesnikom regionalne WABA lige, novosadskom Vojvodinom 021. Biće ovo prilika za Kragujevčanke da se odmere sa jednom od najkvalitetnijih ekipa u ligi, koja se ubraja u najuži krug kandidata za osvajanje šampionske krune ove sezone.

Foto: SPD Radnički

Dve pobede u nizu ponovo su izmamile osmehe na licima „crvenih dama“, koje su jasno dale do znanja da im je mesto u gornjoj polovini tabele. Utakmica u Vršcu proteklog vikenda pokazala je da se uz Filipinku Žak Animam, koja je sjajnim igrama u prethodnih pet kola istakla kandidaturu za MVP-a lige, i kapitena Milice Inđić, polako bude i ostale igračice kragujevačkog tima, pre svega Danijela Dimitrijević i Marija Stojanović, koje su pružile odličnu partiju protiv svog bivšeg kluba. Tu je i mlada Andrea Glomazić, koja postepeno stiče sve značajniju ulogu u ekipi iz srca Šumadije.

Ono što je takođe uočljivo, to je da su Kragujevčanke u poslednje dve utakmice značajno podigle nivo igre u defanzivi, mada je evidentno da tu ima još prostora za napredak, posebno kada ekipa bude kompletna.

Što se tiče ekipe Vojvodine 021, Novosađanke su nakon četiri uzastopna trijumfa prošlog vikenda doživele prvi prvenstveni neuspeh u duelu sa vicešampionom Srbije, beogradskim Art basketom, i to u svojoj dvorani. Poznato je da tim iz „Srpske Atine“ paralelno igra na dva fronta, pa su samim tim i odeđene rezultatske oscilacije sasvim očekivane.

U skladu sa visokim takmičarskim ambicijama, ekipa Vojvodine 021 je u pauzi između dve sezone značajno pojačala svoje redove. Nove članice novosadskog tima postale su sjajna Amerikanka Sara Lumis, koja je prošle sezone briljirala u dresu Radivoja Koraća, zatim Vladana Vujisić, nekadašnja članica kragujevačkog tima, koja je prethodnu sezonu provela u niškom Studentu, kao i Čarna Prokić, koja se nakon kraćeg boravka u SAD i jednogodišnje epizode u susednoj Bosni i Hercegovini vratila u matični klub. Spisak pojačanja zaključile su mlada Nikolija Jovanović i bivši centar Art basketa Žaklina Janković.

Uz sestre Lanu i Laru Radulović, koje su produžile vernost novosadskom klubu, jasno je da Vojvodina 021 ima jako kvalitetan roster, koji beleži odlične rezultate na oba fronta. Novosađanke se trenutno nalaze na drugoj poziciji prvoligaške tabele, dok u A grupi WABA ligi drže prvo mesto.

Novosađanke su prošle sezone bile ubedljive u oba međusobna duela sa Kragujevčankima, koje su ovoga puta rešene da pruže daleko jači otpor renomiranom rivalu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!