KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Prvo gostovanje „crvenih dama“

Treće kolo Prve lige Srbije za košarkašice donosi duel komšijskih rivala, kragujevačkog Radničkog i ekipe Kraljeva, koji je na programu u subotu, 16. oktobra, od 16.30 časova na parketu Stare kraljevačke hale sportova, poznatije kao „kutija šibica“. Biće to ujedno i prvo gostovanje za ekipu trenera Nenada Milovanovića u ovoj sezoni, nakon dve uzastopne utakmice u „SBB Jezeru“.

Foto: SPD Radnički

Kragujevčanke su startovale u skladu sa očekivanjima. Nakon pobede nad zrenjaninskim Proleterom na premijeri (78:77), „crvene dame“ su prethodnog vikenda pretrpele ubedljiv poraz u duelu sa šampionom Srbije, beogradskom Crvenom zvezdom (66:104).

Sada je pred košarkašicama Radničkog prvo takmičarsko iskušenje izvan sopstvene dvorane, i to u kraljevačkoj „kutiji šibica“, odakle su se prethodnih godina kao po pravilu vraćale oborenih glava.

Kraljevčanke su u novu sezonu ušle sa izuzetno respektabilnim rosterom i visokim takmičarskim ambicijama. Pored Dragane Gobeljić i Aleksandre Račić, koje će i u ovoj sezoni činiti udarni tandem „malenih“, tu su i dve sjajne Amerikanke Rejven Nortkros-Bejker i Ašanti Tomas, zatim Anđela Radović, igračica sa bogatim internacionalnim iskustvom, kao i mlada Marijana Zukanović, nekadašnja juniorska reprezentativka Srbije, koja je pre dolaska u ekipu Kraljeva nastupala za Vojvodinu 021 i Crvenu zvezdu. Uz novog stratega na klupi Ivana Simića, koji je prethodno radio u niškom Studentu, očekuje se da tim sa Ibra bude ravnopravan takmac Crvenoj zvezdi, Art basketu i Vojvodini 021 u bitkama na oba domaća fronta.

Ekipa Kraljeva je u prva dva kola ostvarila identičan skor kao i Radnički. Posle startne pobede nad Radivojem Koraćem (76:70), Kraljevčanke su glatko poražene na gostovanju vicešampionu Srbije Art basketu (71:99), pa će svakako nastojati da pobedom u duelu sa Kragujevčankama poprave utisak i vrate se u pobednički ritam.

Jasno je da će izabranice trenera Nenada Milovanovića naspram sebe imati izuzetno kvalitetnog i motivisanog protivnika, kome bez svake sumnje pripada uloga favorita u predstojećem susretu, ali to nije razlog da „crvene dame“ na ovom gostovanju ne pruže svoj maksimum i pokušaju da prekinu neslavnu tradiciju na gostovanjima kraj Ibra.

M. P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!