KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Trakić najbrži na deset kilometara

Deveti Kragujevački polumaraton, koji se tradicionalno održava svakog oktobra na ulicama grada na Lepenici, ove godine je okupio oko 500 trkača iz svih krajeva Srbije. U glavnoj polumaratonskoj trci trijumf je odneo Novopazarac Esad Hasanović, koji je stazu dugu 21 kilometar istčao za 1 sat, 18 minuta i 22 sekunde, dok je u trci na 10 kilometara najbrži bio Kragujevčanin Strahinja Trakić, sa pobedničkim vremenom 32:25, što je ujedno i novi rekord staze.

Foto: Slavoljub Radojević

Trakić, inače jedan od najboljih srpskih triatlonaca današnjice, na ovoj trci je nastupio kao predstavnik Atletskog kluba Šumadija, gde već duže vreme trenira pod patronatom trenera Vlaste Stevanovića. Iza sebe je ostavio Milivoja Jovovića (34:44) i Ratka Veljića (35:01).

Za Trakića je učešće na ovoj trci predstavljalo odličan trening pred put u Budvu na poslednje triatlon takmičenje u sezoni.

Uz Trakića, sjajan nastup na Kragujevačkom polumaratonu imala je i Maša Marković, takođe predstavnica Atletskog kluba Šumadija, koja je trijumfovala u trci na 5 kilometara u ženskoj konkurenciji, takođe sa novim rekordom staze – 20:00.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!