KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevčanke okončale učešće u Kupu

Košarkašice Radničkog nisu uspele da preskoče poslednju prepreku na putu ka završnom turniru Kupa Milan Ciga Vasojević. Kragujevčanke su u četvrtfinalnom duelu pretrpele poraz od ekipe Radivoja Koraća u „SBB Jezeru“, rezultatom 76:98 (19:19, 21:28, 19:22, 17:29).

Obe ekipe su u ovaj meč ušle dosta energično, naročito u fazi odbrane. Tokom prve četvrtine, vođstvo je često menjalo vlasnika. Kragujevčanke su u 7. minutu bile na maksimalnih „plus pet (13:8), ali su gošće sa par lakih poena ispod obruča vrlo brzo uspele da nadomeste ovaj zaostatak, tako da se na prvu obaveznu pauzu otišlo sa nerešenim rezultatom (19:19).

Odlično su domaće otvorile drugu četvrtinu i nakon dve ukradene lopte, praćene lakim poenima iz tranzicije, stekle šest poena „viška“ (25:19). Morao je trener beogradskog tima Zoran Akanović odmah da odreaguje i vrati na parket startnu petorku, koja je ubrzo prišla na samo poen zaostatka (26:25).

Nalet Beograđanki presekla je Minela Mehović pogotkom van linije 6,75 metara, ali je na drugoj strani odgovorila Marija Stojiljković sa pet vezanih poena za preokret i minimalno vođstvo „Žućkovih naslednica“ (31:30).

Radnički je nakon još jedne trojke šuterski veoma raspoložene Mehović vratio vođstvo na svoju stranu (38:35), ali su gošće bolje finiširale ovu deonicu i serijom 9:0 stekle solidnu zalihu od šest poena prednosti (44:38). Ovaj period dobre igre Beograđanki zaključila je trojka Milice Mitrović na tri sekunde pre kraja prvog poluvremena za maksimalnih „plus sedam“ (47:40).

Početkom treće deonice, gošće na krilima svoje najbolje igračice Sare Lumis dolaze do dvocifrene prednosti (52:42), koju su sačuvale do isteka ovog perioda igre. Kragujevčanke su se imale dosta problema da dođu do poena na početku ove četvrtine, ali se onda razigrala Milica Inđić, koja je ubacila par važnih šuteva i sprečila gošće da steknu još ubedljiviju prednost. 

Držale su se domaće na pristojnoj rezultatskoj distanci sve negde do sredine poslednjeg kvartala, kada je ponovo na scenu stupila Sara Lumis, koja je uz pomoć mlade Nevene Rosić odvela „Žućkove naslednice“ na nedostižnih „plus 19“ (90:71), nakon čega je bilo jasno da Radničkom nema spasa. Na kraju su Beograđanke slavile sa 98:76, pa će tako nastaviti borbu za trofej u našem najmasovnijem klupskom takmičenju.

Ekipu Radivoja Koraća su do pobede i plasmana u samu završnicu nacionalnog Kupa predvodile Milica Mitrović sa 26 i Sara Lumis sa 25 poena. Pri tom je sjajna Amerikanka uspela da zabeleži i dvocifren broj skokova – 14, a ujedno je zaradila i zvanje najkorisnije igračice utakmice sa 36 indeksnih poena.

Dvocifrene u pobedničkom timu bile su još Nevena Rosić sa 17 i Marija Stojiljković sa 16 postignutih poena.

U ekipi Radničkog istakla se Milica Inđić sa 21 poenom, uz 6 skokova i 7 asistencija. Nina Tešić je ubacila 13, Minela Mehović 11, a Ntumba Titi i kapiten Jelena Prvulović po 10 poena.

Kragujevčanke se sada okreću pripremama za veoma važan prvenstveni duel protiv Kraljeva, koji je na programu u subotu od 16.30 časova na parketu „SBB Jezera“. Učenice Nenada Milovanovića bi u slučaju pobede nad Kraljevčankama i teoretski osigurale opstanak kolo pre kraja ligaškog dela takmičenja.

Izvor i foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!