KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Poraz Ekonomca na otvaranju drugog dela sezone

Kragujevački Ekonomac je porazom od niške Kalče u „SBB Jezeru“ započeo drugi deo sezone u Prvoj futsal ligi Srbije – 2:4 (0:1).

Foto: KMF Ekonomac

Nastavlja se prazan hod popularnih „studenata“ u domaćem šampionatu. Iako su tokom zimske pauze osnažili svoje redove dovođenjem tri nova igrača, Kragujevčani nisu uspeli da pruže jači otpor niškoj Kalči, koja je bez većih problema odnela sva tri boda iz „SBB Jezera“.

Dobro su igrači nekadašnjeg šampiona države ušli u utakmicu, imali su čak i pogođenu stativu u uvodnim minutima susreta, ali su se prvi radovali gosti iz Niša. Iskusni Marko Ilić je u 3. minutu presekao jedno dodavanje igrača Ekonomca na sredini terena i udarcem iz punog trka primorao Milovanovića na kapitulaciju.

Do kraja prvog dela igre nije bilo promene rezultata, mada su obe ekipe propustile nekoliko izglednih šansi za postizanje pogotka. Ovde treba istaći detalj iz same završnice prvog poluvremena, kada su glavni arbitri susreta propustili da dosude šesti prekršaj za ekipu Kalče, što bi Kragujevčanima pružilo priliku da iz kaznenog udarca dođu do eventualnog izjednačenja.

Pogođena stativa od strane strelca vodećeg gola za Kalču Marka Ilića bila je samo uvertira za pogodak Stevanovića u 24. minutu, koji je Nišlijama doneo prednost od dva gola.

Svega tri minuta kasnije, u listu strelaca se upisao i Nedeljković, za već kapitalno vođstvo gostiju od 3:0.

Nemajući više šta da izgube, Kragujevčani su od tog trenutka krenuli sa igračem više u polju umesto golmana, što je iskoristio lukavi Marko Ilić i svojim drugim pogotkom na utakmici povisio prednost Kalče na 4:0.

„Studenti“ su u samom finišu utakmice uspeli da postignu dva pogotka preko Milovanovića i Lazara Marinkovića, kojima su samo ublažili poraz.

Ekonomac je nakon ovog poraza ostao na začelju tabele sa samo jednim osvojenim bodom, ali ne i bez izgleda za opstanak u ligi.

Kragujevčani će i u narednom kolu biti domaćini, ovoga puta lideru na tabeli, ekipi beogradskog FON-a.

EKONOMAC – KALČA 2:4 (0:1)

KRAGUJEVAC
Dvorana:
„SBB Jezero“.
Igrano bez prisustva publike.
Sudije: Milić (Kruševac) i Stoilov (Aleksinac)
Strelci: 0:1 Ma. Ilić u 3, 0:2 Stevanović u 24, 0:3 Nedeljković u 27, 0:4 Ma. Ilić u 34, 1:4 Milovanović u 36, 2:4 L. Marinković u 38.
Žuti kartoni: Dimitrijević, L. Marinković (Ekonomac).
Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac 9 (4-5), Kalča 8 (5-3).

EKONOMAC: MILANOVIĆ, DIGIĆ, MILIVOJEVIĆ, VASIĆ, L. MARINKOVIĆ, Milenković, Radenkvoić, Rajić, Tadić, Brdar, Stojanović, Milovanović, Dimitrijević, I. Marinković.

KALČA: P. PAVLOVIĆ, STANKOVIĆ, ĐORĐEVIĆ, Ma. ILIĆ, KOCIĆ, M. Pavlović, Stojanović, Ml. Ilić, Milosavljević, Nedeljković, Mišić, Stevanović, Radenković, Branković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!