KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Istorija se piše u Nišu

Kucnuo je trenutak odluke za rukometaše Radničkog 1964. Kragujevčane u subotu, 19. septembra, od 17 časova u sali OŠ „Miroslav Antić“ u Nišu očekuje meč baraža za popunu Arkus lige protiv Hajduk Veljka iz Negotina.

Foto: SPD RK Radnički

Uprkos važnosti predstojeće utakmice, u kragujevačkom klubu su prilično mirni i rešeni da pokažu kako zaslužuju mesto u eliti.

– Očekuje nas presudna utakmica u borbi za ulazak u elitni deo takmičenja, gde želimo da pokažemo kvalitet koji posedujemo. Spremni smo, znamo šta nas čeka i na koji način da dođemo do cilja. Jedina nepoznanica je sastav protivničke ekipe, ali to je u ovom trenutku manje bitno. Okrenuti smo sebi, svojoj igri i idemo u Niš da pobedimo i „dovedemo“ Super ligu u Kragujevac – optimističan je šef stručnog štaba Radničkog Nedeljko Matić.

Kako ističe iskusni čuvar mreže Dušan Petrović, atmosfera u ekipi je pozitivna i svi igrači sa nestrpljenjem očekuju početak predstojeće utakmice u Nišu.

Svi momci su zdravi i spremni, atmosfera u ekipi je na najvišem mogućem nivou i jedva čekamo prvi zvižduk sudija. Uveren sam da ćemo pružiti odličnu partiju i izboriti mesto u Super ligi, koje ovaj grad odavno zaslužuje – napominje Petrović.

Podrška rukometašima Radničkog 1964 stiže i od trenera ženskog tima Rodoljuba Kurandića, koji je osvežio sećanje na 1994. godinu, kada je kragujevački tim takođe u Nišu tražio ulaznicu za Super ligu.

Moja generacija je imala veliku šansu da izbori učešće u najvišem rangu takmičenja, ali nas je zaustavila ekipa Priboja. Verujem da će ovaj tim Radničkog uspeti da pobedi u baražu i da će uraditi ono što nije pošlo za rukom mojoj generaciji – nada se nekadašnji golman Radničkog.

Lepa vest za sve navijače Radničkog i ljubitelje rukometa u Kragujevcu jeste da će Televizija Kragujevac direktno prenositi duel u Nišu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!