KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Zlatni kragujevački odbojkaš karijeru nastavlja u Turskoj

Kragujevački odbojkaš Lazar Ćirović u narednoj sezoni braniće boje turskog superligaša Sorgun Belediješija. Član zlatne generacije srpskih odbojkaša, koja se prošle godine u Parizu popela na evropski tron, dugo je bio u potrazi za novim klubom, pre nego što je odlučio da se po drugi put u svojoj karijeri otisne put Bosfora.

Foto: SPD Radnički

Naime, Ćirović je u sezoni 2015/16 nastupao za ekipu Afiona i upravo su mu dobre partije u dresu turskog drugoligaša poslužile kao odskočna daska za prelazak u redove grčkog Panatinaikosa, a kasnije i u Kionu iz Padove, člana italijanske Serije A.

Inače, 28-godišnji primač servisa je nakon Evropskog prvenstva u Parizu napravio malu pauzu, kako bi „napunio baterije“ i razmotrio ponude za nastavak karijere.

Kao najprimamljivija pokazala se ona iz Kine, tako da se zlatni momak iz Pariza početkom godine otisnuo put najmnogoljudnije zemlje sveta. Ispostavilo se – uzalud; zbog eskalacije situacije sa koronavirusom kineski šampionat je odložen, tako da Ćiroviću nije preostalo ništa drugo osim da čekira povratnu kartu u Srbiju.

U međuvremenu, pre odlaska u Kinu, Ćirović je pomogao svom matičnom klubu Radničkom u završnici prvog dela sezone, što je naišlo na neskrivene simpatije kragujevačke publike, koja je stekla svog novog miljenika.

Kada je u pitanju Ćirovićev novi klub Sorgun, radi se o standardnom superligašu iz centralne Turske, koji će u narednoj sezoni imati ozbiljne takmičarske ambicije. Pored sjajnog Kragujevčanina, čelnici turskog kluba angažovali su još dva kvalitetna stranca na pozicijama korektora i primača servisa, pa se sa punim pravom nadaju dobrim rezultatima u novoj sezoni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!