KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevčanke uz dosta oscilacija do četvrte pobede u nizu

Košarkašice Radničkog 2016 opravdale su ulogu favorita u susretu sa beogradskim Radničkim, u utakmici 11. kola Druge ženske lige Srbije – 60:53 (24:10, 8:14, 15:11, 13:18). I na ovoj utakmici su izabranice trenera Nikole Despotovića prikazale dosta oscilacija u igri, ali su na kraju ipak uspele da dođu do planiranog trijumfa.

Posle odlično odigrane prve četvrtine koju su okončale sa dvocifrenim plusom (24:10), Kragujevčankama je u drugoj deonici malo toga polazilo od ruke, naročito u napadačkom segmentu igre.

I pored skromnih osam poena koliko su postigle u ovom periodu igre, košarkašice Radničkog 2016 su na veliki odmor otišle sa pristojnom prednošću – 32:24.

Na startu treće deonice Kragujevčanke su ponovo podesile nišanske sprave i serijom od 10:0 stekle osetnih „plus 18“ (42:24). I tu su domaće ponovo stale i do kraja ovog perioda uspele da ubace još svega pet poena, dovoljno da start poslednje četvrtine dočekaju sa dvocifrenom zalihom – 47:35.

Uspešno su učenice Nikole Despotovića čuvale stečenu prednost sve do ulaska u poslednja dva minuta utakmice, kada su gošćama iz Beograda dozvolile da serijom od 11:0 priđu na svega pet poena zaostatka (58:53) i time učine sam finiš utakmice znatno neizvesnijim. Ipak, Marija Cvijović je poenima sa linije penala prekinula seriju Beograđanki i dvadeset sekundi pre kraja utakmice definitivno odagnala i poslednje dileme u pogledu konačnog ishoda.

Radnički 2016 su do četvrtog uzastopnog, a ukupno devetog trijumfa u sezoni, predvodile Minela Mehović sa 19 i Ajša Hadžić sa 15 poena.

Kod gošći iz Beograda prednjačila je Tina Dinčić sa 19 poena i 11 skokova.

Posle jedanaest odigranih kola Kragujevčanke se nalaze pri vrhu tabele, na trećoj poziciji, uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Duga iz Šapca – 20. U vođstvu je i dalje neprikosnoveni Art basket sa maksimalna 22 boda.

U narednom kolu ekipu trenera Nikole Despotovića očekuje gostovanje subotičkom Spartaku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!