Promocija škole sporta SPD „Radnički“ u Osnovnoj školi „Živadinka Divac“

Sportsko privredno društvo „Radnički“ nastavilo je akciju promovisanja svoje škole sporta u kragujevačkim osnovnim školama. Ovoga puta su đaci Osnovne škole „Živadinka Divac“ imali priliku da se informišu o školama košarke i odbojke, koje će od naredne nedelje moći da pohađaju u svojoj fiskulturnoj sali.

U vremenu kada se ljudi sve više otuđuju, ekipni sportovi, poput košarke i odbojke, podstiču socijalnu interakciju među decom, razvijaju kod njih empatiju i doprinese stvaranju kolektivnog duha. O zdravstvenim benefitima je izlišno govoriti, jer generalno bavljanje sportom ima višestruke pozitivne efekte za pravilan razvoj jednog mladog organizma.

Škola sporta Sportskog privrednog društva „Radnički“ trenutno broji oko 600 dece različitog uzrasta, a cilj je da se ovakvim akcijama ona dodatno omasovi i da iz tog kvantiteta na kraju ispliva kvalitet, odnosno vrhunski sportski asovi koji će dostojno reprezentovati ovaj grad i ujedno služiti kao pravi uzori nekim novim generacijama kragujevačkih mališana.

Danas smo došli u Osnovnu školu „Živadinka Divac“ sa željom da upoznamo naše najmlađe sugrađane sa školom košarke i odbojke u okviru SPD „Radnički“ i ukažemo na sve benefite bavljenja ovim sportovima. Planirano je da škola sporta startuje naredne nedelje, a treninzi će se odvijati ponedeljkom, sredom i petkom u ovoj prelepoj fiskulturnoj sali. Detaljnije informacije o terminima đaci će dobiti od svojih profesora, a predviđeno je da prvi mesec bude besplatan za sve polaznike. Verujemo da će naša škola sporta masovno privući decu i pružiti im priliku da steknu nova poznanstva i prijateljstva. Istovremeno, to nama pruža mogućnost da proširimo postojeću bazu mladih sportista iz koje će, nadamo se,  proizići neki novi sportski asovi, koji će dostojno reprezentovati naš grad i klub – izjavio je Ivan Milošević, generalni sekretar Sportskog privrednog društva „Radnički“.

U ulozi promotera našli su se mladi sportisti Radničkog, košarkaš Nikola Veljović i odbojkaš Ognjen Vidović, koji su na kraju druženja mališanima podelili prigodne poklone.

Za naredni period predviđeno je još sličnih akcija i u drugim kragujevačkim osmoletkama, tokom kojih će biti afirmisani i ostali sportovi koje obuhvata škola sporta Sportskog privrednog društva „Radnički“.

Izvor i foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *