KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Održani „Dani atletike“ u Kragujevcu

U organizaciji Atletskog saveza Srbije, proteklog vikenda je u hotelu „Šumarice“ održana tradicionalna manifestacija „Dani atletike“, koja je okupila preko 200 predstavnika atletskih klubova, saveza i strukovnih organizacija.

Foto: ass.org.rs

Prisutnima su dobrodošlicu poželeli predsednik ASS-a Veselin Jevrosimović i direktor Slobodan Branković.

Ovogodišnje „Dane atletike“ otvorilo je predavanje profesora doktora Milana Čoha na temu “Otkrivanje i razvoj talenata u atletici”.

Usledilo je predavanje profesorke doktorke Aleksandre Gadžić na temu “Neki aspekti metodike rada sa mladjim kategorijama sportista”, a zatim je i strukovni fizioterapeut Jovan Rogić govorio na temu “Najčešće povrede kod mladih atletičara i mogućnosti savremenog lečenja i rehabilitacije“.

Takođe, izvršena je prezentacija novog softvera eAtletika i predstavljene su izmene u pravilima i propozicijama takmičenja.

Prvi dan ove manifestacije zaključen je svečanom večerom, na kojoj su podeljena priznanja najboljim trenerima u 2019. godini.

Drugog dana seminara savezni selektor Edin Zuković predstavio je svoj program rada, a potom je održano predavanje na temu “Prevencija napuštanja sporta kod mladih” od strane profesorke doktorke Dragane Drljačić.

Ovogodišnji „Dani atletike“ okončani su prezentacijama profesora doktora Mithata Blagajaca (“Dijagnostika i kontrola trenažnih efekata”) i Ivana Ćuka (“Praćenje treninga kod trkača – puls, tempo ili izlaz snage”).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!