U nedelju sedmi Kragujevački polumaraton

Sedmi Kragujevački Zastava oružje polumaraton startuje u nedelju, 6. oktobra, u 11 časova ispred Gradske uprave. Očekuje se oko 1 000 učesnika u sve tri trke – polumaraton, štafeta i trka zadovoljstva.

– Zahvaljujući podršci Grada od 2013. godine i naših sponzora, organizovaćemo najkvalitetniju trku do sada. Nadam se da će svi učesnici biti zadovoljni brojnim pratećim sadržajima i da će već naredne godine odziv biti još veći. – smatra organizator Kragujevačkog polumaratona Nikola Luković.

Prema rečima Nikole Uroševića, pomoćnika gradonačelnika za unapređenje i razvoj sprota, ovo je jedna od najznačajnijih sportskih manifestacija u gradu Kragujevcu, koja okuplja veliki broj profesionalnih sportista i rekreativaca.

Ovogodišnji promoter Kragujevačkog polumaratona je bivši atletičar Miloš Srejović. On ističe da su manifestacije ovakvog tipa pravo lice sporta, koji podrazumeva aktivnost, kretanje, trčanje, odnosno bilo kakav vid fizičkog angažovanja.

Naslovni sponzor ovogodišnjeg Kragujevačkog polumaratona je „Zastava oružje“.

Glavnoj polumaratonskoj trci, koja obuhvata četiri kruga centralnim gradskim ulicama, u dužini od 21 kilometara, prethodi humanitarno-rekreativna trka „Za srećnije detinjstvo“ u organizaciji Crvenog krsta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *