KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Ekonomac okončao evropsku odiseju

U poslednjoj utakmici na turniru Grupe 1 Main runde Lige šampiona, kragujevački Ekonomac je remizirao sa šampionom BIH Mostar Staklogradom – 1:1 (0:1), čime je eliminisan iz daljeg takmičenja.

Foto: KMF Ekonomac

Naime, „studentima“ je za prolaz u narednu, Elitnu rundu, odgovarala samo pobeda u duelu sa Mostarcima, koji će tako zahvaljući boljoj gol razlici među 16 najboljih timova Starog kontinenta.

Mlada ekipa Ekonomca, dodatno opterećena rezultatskim pritiskom, hrabro je parirala Mostarcima, a da je bilo više sreće, sada bi se pisalo o velikom uspehu ovih golobradih momaka.

Šampion BIH, predvođen bivšim igračima Ekonomca Nemanjom Momčilovićem, Vladanom Vesićem, Jovanom Lazarevićem i Danielom De Souzom, prvi je došao do vođstva, pogotkom Aladžića u 20. minutu, da bi Digić izjednačio u 32. minutu. Imao je srpski šampion u samom finišu utakmice veliku priliku za preokret i pobedu, ali je ona otišla u nepovrat.

U svakom slučaju, svi Kragujevčani mogu da budu ponosni na ove mlade momke, koji su bez trunke evropskog iskustva, dostojanstveno predstavljali svoj grad i klub u društvu šampiona.

EKONOMAC – MOSTAR SG 1:1 (0:1)

Podčetrtek
Dvorana: Sportska hala „Podčetrtek“.
Sudije: Da­vid Ur­da­nos Apez­te­gu­ja (Špa­ni­ja), Viktor Berg-Odik (Francuska) i Piter Nurs (Engleska).
Strelci: 0:1 Aladžić u 20, 1:1 Digić u 32. minutu.
Žuti kartoni: Vranić, Gavrilović (Ekonomac), Momčilović, Dandan, I. Ivanković (Mostar SG).
Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac 7 (4+3), Mostar SG 7 (3+4).

MOSTAR: MOMČILOVIĆ, DANDAN, ALADŽIĆ, BOŠKOVIĆ, LAZAREVIĆ, Macić, I. Ivanković, Pantić, Radmilović, Jelić, Vesić, Gosto, Galić..

EKONOMAC: MILANOVIĆ, DIGIĆ, VASIĆ, STOJČEVSKI, MARINKOVIĆ, Radenković, Milivojević, Vranić, Tadić, Gavrilović, Stojanović, Milosavljević, Dugalić, Milenković.

Prvo mesto na turniru u Podčetrteku očekivano je pripalo lisabonskom Sportingu sa maksimalnih 9 bodova i gol razlikom 20:1. Drugo mesto zauzeo je domaćin Dobovec sa 6 bodova, dok su trećeplasirani Mostar SG i četvrtoplasirani Ekonomac osvojili po bod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!