KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

KŽKK Radnički 2016: U Novu godinu sa još više optimizma

kzkk-radnicki-2017Košarkašice Radničkog 2016 završile su tekuću kalendarsku godinu u skladu sa očekivanjima. Drugo mesto na tabeli Druge lige Srbije – Jug B iza neprikosnovenog Bora i zavidan broj afirmisanih mladih igračica, sasvim je zadovoljavajući učinak za klub koji postoji tek nešto više od pola godine.

Iza uspešnog početka nove košarkaške priče u gradu na Lepenici stoji rukopis Vesne Despotović, legendarne košarkašice i veoma uspešnog trenera, koja je sa puno entuzijazma ušla u ovaj projekat nakon prilično burnog rastanka sa ŽKK Radnički. U Vesninoj košarkaškoj radionici kuju se nove zvezde kragujevačke i srpske košarke, predvođene kapitenom Sarom Milošević, jednom od najboljih igračica u ligi.

Učinak u prvom delu sezone daje dovoljno razloga za optimizam Sari i njenim saigračicama pred nastavak takmičenja.

– Što se tiče prvog dela sezone, zadovoljne smo. Dobile smo gradskog rivala ŽKK Radnički dva puta, što je za nas najvažnije. Druge smo na tabeli, baš kao što smo i očekivale. Ispred nas je Bor, jedina ekipa koja je za nijansu bolja od nas. Sa njima igramo kod kuće u drugom delu sezone i nadamo se pobedi u toj utakmici. Spremamo se da u drugi deo sezone uđemo još jače, kako bi pokušale da se dokopamo prvog mesta na kraju takmičenja. – kaže Miloševićeva, koja je zadovoljna svojom minutažom i učinkom u dosadašnjem delu sezone:

– Zadovoljna sam svojom igrom u proteklom delu sezone. Trener mi pruža punu minutažu, gotovo svih četrdeset minuta po meču, a to nije lako izdržati, bez obzira na moju želju i volju. Nažalost, desila se ta povreda protiv Radničkog, ali se nadam da ću se za mesec dana oporaviti i nastaviti da treniram još jače.

sara-milosevicJOŠ JAČE U NASTAVKU SEZONE: Sara Milošević, kapiten Radničkog 2016

Sara je pohvalila i atmosferu u timu, a naročito mlađe saigračice.

– Atmosfera u ekipi je odlična. Imamo dosta mladih igračica koje su osmi razred ili prva godina srednje škole, tako da nam one donose pozitivnu energiju i kada padnemo, one su tu da nas ohrabre. Šalimo se stalno i zaista se sjajno slažemo.

Vesna Despotović, trener ekipe Radničkog 2016, takođe je zadovoljna ostvarnim rezultatima u protekloj polusezoni i atmosferom među igračicama.

– Zadovoljna sam učinkom ekipe, budući da je u pitanju debitantska sezona za ovaj klub. Imamo tri seniorke, nosioce igre, a ostalo su mlađe devojčice koje tek treba da uče. Ako se ukaže šansa da uđemo u viši rang ove sezone, pokušaćemo da je iskoristimo, a ako se to ne desi, sledeće godine ćemo sigurno probati da uđemo u Prvu ligu. Ekipa je homogena, devojke se lepo slažu, dišu kao jedna, što je veoma značajno za uspeh ekipe. – kaže Despotovićeva.

vesna-despotovicEVIDENTAN NAPREDAK: Vesna Despotović, trener Radničkog 2016

Kada su u pitanju eventualna pojačanja, ona se planiraju tek ukoliko ekipa ostvari plasman u viši rang takmičenja.

–  Da imamo sredstava, znala bih koga da dovedem, ali budući da klub sam sebe finansira i nijedna od igračica ne igra za platu, jasno je da nemamo neophodna sredstava za pojačanja. Ako se bude desilo da baš ove godine uđemo u Prvu ligu, onda ćemo se potruditi da nekog dovedemo, pošto ne možemo da igramo viši rang bez bar još dve dobre igračice.

Vesna Despotović ističe da je vidan napredak kod mlađih igračica, koje hitro preskaču stepenik po stepenik u svom košarkaškom razvoju.

– Deca su promenljiva kategorija u smislu samog rada, pošto nekad rade besprekorno dobro, a nekad sa manje entuzijazma. Međutim, vidi se na njima da napreduju. Recimo, za Nedu Rapović, devojčicu koja je pre godinu dana počela da trenira košarku, mislim da će već sledeće godine biti verovatno nosilac igre u spoljnoj liniji. Tu su Cvijovićka, Mehović, stiže i mlada Gavrilovićka, zatim Dunja Milosavljević koja ima 190 cm i treba da se čeka, iz prostog razloga jer se svi visoki igrači čekaju. Evidentan je napredak, pošto prošle sezone ove devojčice nisu provodile ni minut na terenu, a sada već dobijaju po pet, osam, dvanaest ili dvadeset minuta, u zavisnosti od utakmice.

Što se tiče nastavka sezone, jasno je da Bor predstavlja glavnog takmaca u trci za prvo mesto.

– Do kraja takmičenja naš jedini i najveći protivnik je ekipa Bora. Tu je možda još i pirotski Gimnazijalac iz kategorije jačih protivnika, a sve preostale rivale bismo trebale da dobijemo. Ako uspemo da dobijemo Bor, što je malo verovatno, to će već da bude druga priča. – poručuje Despotovićeva.

KŽKK Radnički 2016 dosta radi na svojoj promociji i imidžu, pa je tako u pripremi kalendar za 2017. godinu, na kome će se naći maltene sve igračice ovog tima.

Takmičenje u Drugoj ženskoj ligi – Jug B nastavlja se krajem januara utakmicama 11. kola, kada će Radnički 2016 dočekati pirotski Gimnazijalac.

M. Pasuljević
Foto: N. Kotlajić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!