KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Lavovska borba odbojkaša Radničkog, Zvezdi ipak trofej

Posle fanatične borbe u dvorani „Pendik“ u Novom Pazaru, odbojkaši Radničkog su ipak poraženi u finalu Kupa Srbije od beogradske Crvene zvezde sa 1:3, po setovima 22:25, 25:18, 22:25 i 25:27.

Izabranicima Dejana Matića posle prikazane lavovske borbe, nema se šta prigovoriti, iako trofej ide crveno-belima. Ovi momci su iz sebe iscedili i poslednji atom snage, bacali se za svaku loptu, fanatično borili za svaki poen i osvetlali obraz, uprkos porazu.

Kragujevčani su odlično startovali u prvom setu, ali su, posle prvog tehničkog tajm-auta, crveno-beli serijom poena uspeli da naprave brejk i povedu sa tri poena prednosti (12:15). Radnički se ne da i asom Čedića stiže do izjednačenja (15:15), ali odbojkaši Zvezde opet bolje reaguju posle drugog tehničkog tajm-auta i vraćaju vođstvo od tri poena (16:19). U tim trenucima ne funkcioniše blok Radničkog i Matić traži tajm-aut, posle čega Radnički smanjuje prednost Zvezde na 22:23 i primorava trenera Zvezde Nikolića da uzme tajm-aut, da bi poenom Petkovića preko trojnog bloka i asom Jakovljevića, Beograđani osvojili prvi set sa 22:25.

Drugi set Zvezda počinje bolje, ali posle 4:7 za Beograđane, Matić uvodi Jakovljevića umesto Ilića i Radnički stiže do izjednačenja (7:7), posle dve vezane greške igrača Zvezde. Radnički pravi brejk posle prvog tehničkog tajm-auta i prelazi u vođstvo (11:9). Zvezda stiže do izjednačenja, ali Radnički uzvraća sa dva vezana poena Čedića (16:14). U tim trenucima eksplodirao je Blagojević, koji Radnički vodi na plus sedam (22:15), uz odličan blok saigrača i efikasno realizovane kontre.Na sve to se nadovezao i sjajan servis igrača Radničkog i odlične izmene koje je pravio Matić. Tačku na ovaj set stavlja fantastični Čedić, koji je dominirao u ovom setu – 25:18 za Radnički.

I posle sjajnog drugog seta, dolazi do strahovitog pada u igri Radničkog na početku trećeg seta, pa Zvezda pravi seriju na samom startu (o:5). Nemanja Stevanović vraća svoj tim u igru sa tri uzastopna poena i primorava trenera Zvezde Nikolića da traži tajm-aut. Sledi period grešaka na obe strane, gde se Radnički ipak bolje snalazi i na prvi tehnički tajm-aut odlazi sa samo poenom zaostatka (7:8). Međutim, posle minuta odmora, sledi pravi potop Radničkog i Zvezda stiže do pet poena prednosti (8:13). Ipak, Kragujevčani uspevaju da vežu tri poena i stignu do izjednačenja, posle čega je usledila prava rezultatska klackalica, a u samom finišu vidno umorni Čedić pravi par grešaka, zatim i Nemanja Stevanović greši prilikom servisa, što se pokazalo kobnim u ovom setu, koji Zvezda dobija sa 22:25.

Četvrti set donosi neverovatnu borbu.

Zvezda je održavala prednost od dva poena na početku seta, ali Radnički ubrzo dolazi do izjednačenja (7:7). Posle prvog tehničkog tajm-auta u setu, Zvezda pravi mini seriju, Matić zove tajm-aut, posle čega ekipa Radničkog stiže do izjednačenja (12:12). Sledi period u kome se ekipe smenjuju u vođstvu, a crveno-beli dolaze do osetnije prednosti posle drugog tehničkog tajm-auta (15:18). Pri rezultatu 16:19 za Beograđane, Radnički hvata poslednji rezultatski voz. Naime, Kragujevčani uz pomoć odličnog bloka stižu do izjednačenja, a onda, uz fantastičnu borbenost i požrtvovanost, kao i uz sjajnu podršku svojih navijača sa tribina, igrači Radničkog prave brejk i dolaze do vođstva (23:21). Ipak, u tim trenucima se razigrao Petković kod Beograđana, koji dolaze do preokreta i meč lopte, koju ne uspevaju da realizuju. Sledi uzbudljiv finiš, a pri rezultatu 25:25 napad Čedića zaustavlja dvojni blok, a potom, iz situacije posle koje su se odbojkaši Radničkog žestoko bunili, crveno-beli stižu do 27 poena u ovom setu i osvajaju jedanaesti put Kup Srbije.

Sjajna odbojka viđena je večeras u dvorani „Pendik“. Radnički je vrlo dobro parirao aktuelnom šampionu, ali ostaje žal što odlična predstava odbojkaša Radničkog i njihova velika borbenost, nije krunisana pobedom.

Crvena zvezda – Radnički 3:1 (25:22, 18:25, 25:23, 27:25)

Dvorana: „Pendik“ u Novom Pazaru.
Gledalaca: 900.
Sudije: Dragutin Ćuk (Beograd) i Vladimir Simonović (Kragujevac).
Trajanje meča: 113 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Okolić 2, Perić, Stoilović 6, Gmitrović, Koprivica, 7, Milutinović 6, Jakovljević 11, Mitić 5, Petković 18, Ćelić 7, Buculjević 2, Vujić (libero). Trener: Duško Nikolić.

RADNIČKI: Ćirović, N. Stevanović 19, Jovanović 2, Radović 12, Perović 6, Vulović, R. Stevanović 2, Ilić, Ivović, Čedić 22, Blagojević 6, Pantelić (libero). Trener: Dejan Matić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!