KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kadeti bronzani na EP !! (VIDEO)

Kadetska  košarkaška reprezentacija Srbije (igrači do 16 godina starosti), osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Litvaniji i Letoniji, nakon pobede nad vršnjacima iz Italije rezultatom 69 : 83.

Pomoćnik Mute Nikolića u kragujevačkom Radničkom, Nikola Marković, kao član stručnog štaba reprezentacije , donosi bronzu u Kragujevac. 

Nakon iznenađujućeg poraza u jučerašnjem polufinalu od Turaka, naši najbolji kadeti odigrali su sjajno protiv Italijana i popravili utisak iz polufinala, ali i prekinuli seriju poraza naših  reprezentativnih selekcija u utakmicama nakon četvrtfinala… od seniora u Turskoj, preko Dziletovih  U20 momaka, konačno pobeda nakon četvrtfinala, a medalja, tu ! Bronza, ali vredna !

Naši dečaci su pokazali kvalitet od samog početka utakmice, nakon uvodnih minuta već su napravili razliku, koju su do kraja utakmice samo uvećavali, te Italijani nisu dolazili u priliku da uđu u egal, a kamo li da imaju rezultatski plus.

U pobedničkoj ekipi, svi koji su ulazili na teren upisali su se u strelce. Najbolji je bio Ilija Đoković sa 15 poena, deset skokova i 5 asistencija, a pridružio mu se Nikola Pavlović sa 12 poena, te petnaestogodišnji Stefan Lazarević sa 7 poena, deset skokova i dve ukradene lopte.

Kod  Italijana, najbolji je bio Rikardo Rosato, sa ubačenih 18 poena, a veliku podršku mu je pružio Daniele Donceli sa 13 poena i isto toliko skokova.

Italija – Srbija 69:83 (15:24, 13:19, 16:18, 25:22)

Gledalaca : 200.
Dvorana: Vilnius, Litvanija
Sudije: Juan Carlos Garcia Gonzalez (ESP), Zafer Yilmaz (TUR), Semen Ovinov (RUS)

ITALIJA: Musini, Navarini, Spera, Rosato, Maliva, Mastelari, Flakadori, Lenti, Trovato, Picareli, Donceli, Zucca.

SRBIJA : Peno, Đoković, Daskalović, Stojanović, Jovanović, Kovačević, Starinčević, Radovanović, Pavlović, Glišić, Vučetić, Lazarević.

Najvažnije detalje možete pogledati ovde:


 

Foto: fiba.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!