KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Zaslužena pobeda Kragujevčana

Konferenciji za štampu koja je održana nakon utakmice Radnički 1923 – Novi Sad prisustvovali su šef stručnog štaba gostiju Zoran Govedarica i Radničkog Vlado Čapljić. Novosađanin je rekao da je Radnički zasluženo pobedio i dodao:

– Bio je ovo duel dve mlade ekipe. Radnički se zasluženo nalazi u ovom rangu takmičenja. Žao mi je što Kragujevac kao grad nije to ranije uradio. Odlična ekipa, predvođena odličnim trenerom. Želim da se zahvalim domaćinima na fer i korektnoj igri. Mi smo danas odigrali jako slabo, ispod svojih mogućnosti. Mada nam je ekipa mlada, nisam očekivao ovako slabu patriju. Na tok utakimice je to odlučilo što smo ostali sa 10. igrača. Moja deca nisu izdržala pritisakdo kraja utakmice. Primili smo gol iz prekida. Nisam zadovoljan. Čestitam joše jednom domaćinu.

Nakon Govedarice reč je imao Vlado Čapljić:

– Izuzetno kvalitetna liga. Protivnik kojeg smo danas imali, podmlađen, ali sigurno ambiciozan, pobednički nastrojen. Nisam očekivao ovakvog protivnika. Mi smo isto izuzetna mlada ekipa, ali nadahnuta i željna dokazivanja. Utakmica kakva je bila prava prvoligaška i mi sigurno ne bi odigrali ovu utakmicu kako treba da nismo imali protivnika koji je zaista svojim kvalitetom pokazao mesto koje mu pripada. Ja sam zadovoljan pre svega pobedom, zalaganjem, odnosom i htenjem. Sigurno je, složićete se samnom, prvo kolo izuzetno teško. Hteli to ne hteli mi smo danas odigrali prvu utakmicu posle 5-6 godina prvi put u ovom rangu takmičenja. To je za ove mlade momke jedno novo iskustvo. Oni će vremenom i kako bude prvenstvo odmicalo biti mnogo iskusniji, mnogo zreliji u ovakvim utakmicama. Zahvalio bi se protivničkoj ekipi i svom kolegi na izuzetno fer i korektnoj utakmici. Smisao ovoga svega je sportska poznanstva, izmenjivanje iskustava. Meni je drago da smo odigrali ovaku jednu utakmicu  i da ćemo i narednoj polusezoni odigrati i u Novom Sadu.

Za junaka utakmice Spalevića Čapljić je rekao:

– Spalević je dosta veliki deo priprema propustio. Imao je određene povrede i nije fizički dobro pripremljen. Kvalitetom sigurno zaslkužuje da počne iutakmicu ali ja sam ocenio da nam je korisniji da u drugom poluvremenu u nekom periodu od 60. minuta kada i našu i protivničku ekipu stigne zamor, pošto je vreme, videli ste i sami kakvo je. Ispalo da je dobar potez. Dao je gol koji nam mnogo znači u narednom periodu.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *