KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Univerzalac“ Mekintajer prvo pojačanje Veprova

Amerikanac Mario Mekintajer prvo je pojačanje Kragujevac Wild Boarsa za novu sezonu u Sport klub Prvoj ligi Srbije. Radi se o svestranom igraču, koji se podjednako dobro snalazi na nekoliko pozicija u timu, a novi trener Veprova Alan Valstrom vidi ga prevashodno kao lajnbekera.

Foto: Igor Lazarević (wildboars.rs)

Mekintajer dolazi sa Stivenson Univerziteta, gde je pružao izuzetno zapažene partije. Bio je jedan od ključnih defanzivaca popularnih Mustanga u prošloj sezoni sa 12,5 sekova i 60 teklova. Za Mustange je odigrao ukupno 29 utakmica, zabeleživši učinak od 101 tekla, 14,5 sekova i 28 teklova za gubitak.

Među brojnim priznanjima ima i Strength and conditioning All-American počasti. 

– Izabrao sam Veprove jer je kultura tima nešto čega sam želeo da budem deo. Neverovatno sam uzbuđen što ću posetiti Srbiju, živeti u njoj i doneti Veprovima naslov srpskog šampiona. Ne znam mnogo o nivou fudbala u Srbiji, ali po onome što sam video, Srbija ima odličan fudbal i potencijal da postane jedna od najboljih evropskih zemalja u ovom sportu – poručio je Mekintajer nakon potpisivanja ugovora sa kragujevačkim klubom.

Sjajni lajneker pokušaće da pomogne Veprovima da svrgnu sa trona SBB Vukove i vrate titulu u grad na Lepenici.

– Iskreno, nisam mnogo znao ni o Divljim veprovima, ali kako je proces regrutacije odmicao, istraživao sam mnogo i video da su izgradili sjajan program. Impresioniran sam profesionalizmom Veprova i koliko su uspeha imali kao tim. Očekujem mnogo nadmetanja između timova i jedva čekam da počne ova uzbudljiva sezona. Verujem da ću pomoći Veprovima da vrate titulu u Kragujevac – dodao je Mekintajer.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!