Trijumf Ognjena Milića na „Mišinom memorijalu“

Mladi kragujevački teniser Ognjen Milić osvojio je prvo mesto na „Mišinom memorijalu“, međunarodnom turniru druge kategorije za dečake i devojčice do 12 godina starosti u okviru Tennis Europe Junior Tour-a.

Foto: Privatna arhiva Ognjena Milića

Turnir je organizovan u čast Milana Miše Smiljanića, nekadašnjeg generalnog sekretara Teniskog saveza Srbije i osnivača sudijske organizacije u Srbiji. Svi mečevi su igrani na terenima Teniske akademije Tipsarević, koja je bila i domaćin ovog turnira.

Učešće je uzelo 65 mladih tenisera iz 17 evropskih zemalja, a Ognjen Milić je kao aktuelni prvak Srbije imao epitet prvog nosioca turnira, koji je na kraju i opravdao osvajanjem prve pozicije.

Talentovani Kragujevčanin je do šeste ETA titule u sezoni došao na impresivan način, zabeleživši svih šest pobeda i to bez izgubljenog seta. U polufinalu Milić je eliminisao crnogorskog tenisera Skendera Katanu sa 6:1, 6:2, dok je u finalu bio bolji od Kuzme Gomzjakova iz Rusije sa 6:3, 6:0.

Mladi kragujevački teniski as planira do kraja godine nastup na bar još jednom ETA turniru, ali u starijoj uzrasnoj kategoriji (do 14 godina).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *