KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Polufinale Kupa FSGKG u Ilićevu i Resniku (sreda, 15.30 h)

Najmasovnije takmičenje u organizaciji Fudbalskog saveza grada Kragujevca, u kome je učestvovalo preko 30 klubova, privodi se polako kraju. U polufinale koje je na programu sustra, plasirale su se ekipe Sušice, Budućnosti iz Resnika, Maršića i Srbije iz Ilićeva.

Gradski prvoligaši Srbija (crveni dresovi) i Maršić pokušaće da izbore plasman u finale
Kupa FSGKG

Žrebom je odlučeno da dva gradska prvoligaša za protivnike dobiju ekipe iz višeg ranga takmičenja. Lider Prve gradske lige, ekipa Srbije iz Ilićeva, dočekuje srpskoligaša Sušicu, a ekipa Maršića putuje u Resnik. Oba susreta počinju u isto vreme od 15.30 časova, a pobednici će u finalu, koje je predviđeno za maj iduće godine, odlučiti ko će osvojiti pehar FSGKG, koji trenutno krasi vitrine Vodojaže.

Interesantno je napomenuti da je ovogodišnji pobednik kupa Vodojaža, koja je slavila u i finalu kupa na području FSRZS, čime je stekla pravo da u igra u šesnaestini finala Kupa Srbije protiv supreligaša Partizana, eliminisana od Sušice u prethodnom kolu.

Sušičani su za protivnika u polufinalu dobili ekipu Srbije, koja ima tim sastavljen od iskusnih igrača, pa će fudbaleri srpskoligaša morati dobro da oznoje dresove da bi se prvi put posle duže puze u finalu borili za pehar FSGKG.

Sušica ima jači tim, ali Srbija igra na domaćem terenu, na kome u ovoj sezoni nije izgubila utakmicu, a ima i podršku svojih navijača, što nije za zanemarivanje.

U drugom susretu, koji će se odigrati sutra na renoviranom stadionu u Resniku, zonaš Budućnost dočekuje povratnika u Prvu gradsku ligu, ekipu Maršića, koju vodi poznati fudbaler i mladi trener Saša Stojanov, kome je ovo druga sezona na klupi gradskog prvoligaša.

Domaćin je otklonio neke nedostatke koje je imao na startiu Šumadijsko-raške zone u vezi sa korišćenjem terena u Resniku. Pored toga, od nedavno vođenje ekipe Budućnosti preuzeo Dragoslav Ristović, koji je sa Vodojažom ostvario najveće uspehe u istoriji Grošničana.

Prednost je na strani Resničana, ali u kup takmičenju se dešavaju i iznenađenja, pa se očekuje zanimljiv i neizvestan susret do samog kraja.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!