KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Pobeda Beloševac srpskoligaš!

Prvenstvo u zonskom stepenu takmičenja, u grupi Morava, još uvek nije završeno, ali potpuno je jasno da fudbalere beloševačke Pobede, po igrama i rezultatima, niko od rivala više ne može da sustigne. Ovaj klub, osnovan 1926. godine, plasmanom u srpskoligaški rang, postigao je najveći uspeh u svojoj istoriji, koji dobija na značaju ako se zna da je on u prošloj sezoni izostao pomalo na neverovatan način u poslednjem kolu. To nije omelo Beloševčane, kojima je izgleda ta situacija bila dodatni motiv.

Igrački kadar tima iz predgrađa Kragujevca činili su fudbaleri koji su u nekom ranijem periodu branil boje ovdašnjih klubova u višim takmičarskim rangovima. Ton igri, sada već novog srpskoligaša, davao je lucidni i iskusni Saša Ristić, čiji su golovi i te kako doprineli ostvarivanju cilja, postavljenom uoči početka sezone na izmaku.

Tokom sezone bilo je pojedinih oscilacija, Pobeda je odlično počela, ali je posustala u finišu prvog dela, tako da je titula jesenjeg prvaka pripala gradskom rivalu Šumadiji 1903. U pojedinim trenucima bilo je sumnje da li će se u nastavku takmičenja doći do cilja, a izuzetno uspešne igre tokom proleća dovele su do toga da Pobeda uoči utakmice poslednjeg kola ima devet bodova više u odnosu na najbližeg pratioca.

Beloševčanima je već uručen i pehar, namenjen najboljoj ekipi u zonskom takmičenju u grupi Morava. Napravljen je veliki uspeh, ali kako kaže trener Slaviša Kovačević, u klubu se niko ne zadovoljava postignutim, već se teži daljem napretku. Opstanak u višem rangu je nešto što nikako ne bi trebalo da predstavlja problem, tim pre što se Pobeda ne tako davno uspešno nosila sa većinom rivala, koji sada nastupaju u Srpskoj ligi.

Na drugoj strani, sigurno da istorijski uspeh, donosi i mnogo veće obaveze u onom organizacionom smislu nego što je to do sada bio slučaj. Upravljanjem kluba prihvatio se nekadašnji štoper Dragan Anđelić koji je sa grupom saradnika i uz pomoć lokalne samouprave i prijatelja kluba, uspeo da napravi homogenu sredinu, pa rezultati nisu izostali. Pozitivna strana dobrih igara i rezultata je i ta što su oni privukli neke nove mlade snage na teren pored pruge, čime su omasovljene i omladinske selekcije koje bi u bliskoj budućnosti mogle da budu i čvrst oslonac prvog tima.

Ipak, ona najveća borba vodeći se pre svega na polju stvaranja uslova finansijske prirode, a očekuje se i rekonstrukcija pojedinih segmenata na terenu na kome je igrala i na kome će Pobeda nastupati i u srpskoligaškom rangu. Bliži se i prelazni rok, svakakako da će biti pojačanja, ali pre svega u delu takozvanih bonus igrača, a osnovna je velika vera u mogućnosti postojećeg igračkog kadra.

Do praktičnog kraja sezone, Beloševčane očekuje još gostovanje u Raškoj i meč sa nekadašnjim drugaligašem, ekipom Bana. Treninzi će se odvijati do 15. juna, a nepune tri nedelje kasnije već će početi pripreme za novu, premijernu sezonu u trećeligaškom rangu takmičenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!